son haberler

Uyum İçin Okuldalar

Yayınlanma Tarihi: 11 Eylül 2017 okunma

Uyum İçin Okuldalar
Eğitim
0

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Onlar için başladı. Ünye’de dersbaşı yapacak 25.197 öğrenciden 5910’u ana sınıfı, birinci sınıf ve orta okul 5. sınıflarda eğitim öğretim görecek.

18 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okula uyum kapsamında 5910 öğrenci bugün okullarıyla tanıştı. Anne- babaları eşliğinde okullarına gelen minikler heyecanlıydı.

Bazı öğrenciler okulla tanışmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşarken bazıları ise ilk gün korkusu yaşadı.

Ünye Yunus Emre İlkokulu’na giden ve bu yıl ilk defa okul ile tanışan 1. sınıf ve ana sınıfı öğrencileri, öğretmenleri tarafından hazırlanan sürprizlerle moral buldu. Sınıf öğretmenleri 4 yıl birlikte olacakları öğrencileri için öne sınıfları süsledi, ardından hediyeler hazırladı. Öğrencilere birer birer hediyeleri veren öğretmenler ders boyunca onlarla oyunlar oynayarak  çeşitli etkinlikler yaptı.

Meslek hayatında 17 yıl, Yunus Emre Okulu’nda ise 5 yıldır öğretmenlik yapan Bahri Yıldırım, “İlk gün çok önemli çocukların uyum sağlaması için. Zaten uyum haftasındayız. Okula iyi başlayan çocuk ve biz öğretmenlerini seven öğrenciler eğitime çok daha duyarlı bakacaktır. O yüzden bu hafta çocukların göstereceği uyum bizim için çok önemli” dedi.

Öğrencileri için hediyeler de hazırlayan Yıldırım, “öğrenci kartlarımız, yaka kartlarımız var. Benim hazırladığım kalpler, hoş geldin hediyeleri, eğitime yönelik etkinlik için hediyeler hazırladık. Öğrencilerimizle bugün ilk kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ünye Yunus Emre İlkokulu Müdürü Mehmet Kırca “bu yıl 8 şubede 182 öğrencimiz birinci sınıf, 6 şubede 108 öğrencimiz ise ana sınıfına başlıyor. Okula uyum kapsamında bugünden itibaren öğrencilerimiz gelmeye başladı. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın ben öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Güzel ve keyif dolu bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ise yaptığı açıklamada “Okula yeni başlayacak olan çocuklarımızın; okula, çevreye, arkadaşlarına ve öğretmenlerine daha kısa sürede alışmasını, öğrencilerimizin  karşılaşabilecekleri problemlerin en aza indirilmesini  sağlayacak olan bu bir haftalık süreçte velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz eşgüdüm içinde uyum çalışmalarını  sürdüreceklerdir. Çocuklarımızın eğitim öğretim sürecine  hazırlanmasında  gelişim özellikleri ve hazır bulunuşçuluk düzeyleri  göz önünde bulundurularak, bireysel farklılıklar dikkate alınarak onların en iyi şekilde kendilerini ifade edebilecekleri,  kendilerini okula ait ve değerli hissedecekleri bir sürece hazırlamak için çalışmaktayız” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.