son haberler

Validen Öğrencilere Torpil Mesajı

Yayınlanma Tarihi: 10 Ekim 2017 okunma

Validen Öğrencilere Torpil Mesajı
Gündem
0

Ordu Valisi Seddar Yavuz öğrenciler verdiği ilk derste önemli tavsiyelerde bulundu. Yavuz “Herkes aslında biraz bilgi, beceri ve yetenek arıyor. Ne olursanız olun bunlar yoksa başarınız mümkün değil” diye konuştu.

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bu yıl üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yönelik “Açılış Dersi” programı düzenlendi. Programda açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal, “eğitim öğretim açısından farkındalık çok önemlidir. Fakültemiz lokasyon olarak merkezin dışında kalmış olsa bile buraya gelen öğrencilerimiz, hocalarımızın yetkinliği buradan yetişen öğrencilerin eşdeğer fakültelerdeki öğrenciler kadar eğitim öğretim olarak donanımlı bir şekilde mezun olacağına olan inancımız çerçevesinde çabalar üretmeye çalışıyoruz. Eğitim öğretim yılımızın 4. haftasındayız ama yinede açılış konferansımıza Sayın valimizin katılması bizi çok onurlandırdı” diye konuştu.

Öğrencilik Hayatınıza İki Şeyi Halledin

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “gençlerimizin kendine özgü tarzı, tavrı olsun. Hukuktaki tabiri ile nevi şahsınıza münhasır olun arkadaşlar. Her şeyi sorgulayan, her şeyin sonucunun nereye varacağını kestirebilen bir tarz ile hayatınızı geçirin. Öğrencilik yıllarınızda iki şeyi mutlaka halledin. Birincisi Dil, İkincisi Ehliyet” dedi.

Reaktif Düşünceden Vazgeçin

Vali Yavuz öğrencilere kendi hayatı ile ilgili bilgiler verirken sıkça sorulan torpil sorusunu yaşantısından bir kesitle şöyle anlattı; “Ortaokulda kaymakam olmayı düşündüm ve hedefledim. Amacım iyi bir yere gelmekti. Belki de çocukluk aklı ile büyük adam olmaktı. Fakülteyi bitirdim ve açılan ilk kaymakamlık sınavını kazandım. Mesleğe adım attım. Torpil olmazsa olmaz mı? diye soruyorlar, 1989 yılında Üniversiteden mezun olduktan sonra kaymakamlık yazılı sınavını kazandım. Benden iki tane referans istendi. İki tane referansı yazamadım. Ama bu devlet beni aldı. Almakla kalmadı 3. şehirde de valilik yaptırıyor. O yüzden reaktif düşünceden vazgeçin” dedi.

Vali Yavuz ayrıca öğrencilere “kendinize güvenin, ne istediğinizi bilin ve çalışın. Herkes aslında biraz bilgi, beceri ve yetenek arıyor. Ne olursanız olun bunlar yoksa başarınız mümkün değil” diyerek önemli tavsiyelerde bulundu.

Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan Vali Yavuz’a konuşmasının ardından çiçek ve teşekkür belgesi verdi.

Programa Ordu Valisi Seddar yavuz, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu,  Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Akademisyenler, Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.