son haberler

Valilikten Karantina Açıklaması

Yayınlanma Tarihi: 22 Ağustos 2017 okunma

Valilikten Karantina Açıklaması
Asayiş
0

Ordu’nun Çatalpınar ilçesi Elmaköy Mahallesi’nde, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de hastanede tedavi görmekte olduğu olayla ilgili Valilik karantina uyarısı yaptı.

Açıklamada “idari yönden inceleme ve soruşturma başlatıldığı 21.08.2017/13 sayılı Basın Duyurusu ile bildirilmişti” denirken sebebi ve yapılacaklar açıklandı.

Olayın sebebini araştırmak üzere Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilen numunede şarbon(+) olduğunun 22.08.2017 tarihinde Ordu Valiliğine bildirildiği belirtilen açıklamada, “Olayın yaşandığı Çatalpınar’ın Elmaköy mahallesinde derhal karantina tedbirleri uygulanmaya başlanmıştır. Oluşturulan aşılama ekipleri ile koruma bölgesi içerisinde bulunan at, eşek, koyun ve keçilerin hastalığa karşı aşılama çalışmalarına başlanmıştır. 10 km yarıçap içerisinde kalan 2500 hayvanın aşılaması yapılacaktır.Çatalpınar İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile; hastalık çıkan işletme merkez olmak üzere 10 km’lik alana, hayvan giriş çıkışı ile hayvan kesimi 15 günlük karantina süresi boyunca yasaklanmıştır.Ayrıca, bugün İlçe Kaymakamı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürünün katılımı ile bir toplantı düzenlenerek, konu hakkında mahalle muhtarları bilgilendirilmiştir.  Halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunması amacıyla her türlü tedbir alınmış olup gerekli çalışmalar ilgili kurumlar tarafından yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.