son haberler

Vatan Evlatlarına Vefa

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2018 okunma

Vatan Evlatlarına Vefa
Gündem
0

Vatan Evlatlarına Vefa Projesi kapsamında Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden daha önce Ankara’yı hiç görmemiş olan 45 şehit/gazi yakını çocuklar Ankara’da ağırlandı.

İçişleri Bakanlığı destekleri, Uluslararası Kalkınma Derneği’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen projeye Türkiye’de Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi destek verdi.

Ünye’den Şehit Harun Ateş’in kızı Merve Ateş, Şehit Hicabi Ereren’in kızı Cisem Ereren, Şehit Kerim Örtücü’nün kardeşi Sefa Örtücü ve Şehit Fatih Efiloğlu’nun kardeşi Yavuz Selim Efiloğlu da proje kapsamında Ankara’ya gitti.

Şehit yakınları ziyaretler kapsamında TBMM ve Anıtkabir başta olmak üzere iki günlük girişimcilik, liderlik ve madde bağımlılığı eğitimi aldı.Ankara Kalesi’ne de çıkan şehit yakınları gezi programını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile noktaladı.

Ünyeli Şehit yakınları Ankara dönüşü ise proje ortağı da olan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ makamında ziyaret etti.

Ünye Belediyesi olarak ‘Vatan Evlatlarına Vefa’ projesine katkı sağlayan Belediye Başkanı Çamyar: “Uluslararası Kalkınma Derneği ve İçişleri Bakanlığının bir projesi olan ‘Vatan Evlatlarına Vefa’ projesi için Ankara’yı daha önce hiç görmemiş olan 45 tane Şehit ve Gazi yakını çocuğumuz Ankara’da ağırlanmış oldu, bunlardan 4 tanesi de Ünye’den gönderildi. Projeye Türkiye’den iki Belediye destek verdi İçişleri Bakanlığıyla beraber, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi. Logolarda Ünye Belediyemizin ismini orada yaşatmış olduk. Öncelikle ben çocuklarımızı burada ağırlamaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü onların babaları, onların en sevdikleri bu vatan için kimisi canını vermiş oldu, kimisi topraklarına gazi olarak dönmüş oldu. Bize proje ilk geldiğinde hiç düşünmeden belediye olarak desteğimizi kendilerine vereceğimizi ifade etmiştik. Bu çocuklarımız Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere, cumhurbaşkanlığı külliyesi olmak üzere, içişleri bakanlığımız olmak üzere değişik bakan ve milletvekillerimizle bir araya geldiler. Her birisi onlarla ayrı, ayrı fotoğraf çektirip görüşme imkanı bulmuş oldular. Uluslararası Kalkınma Derneğimize, İçişleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz ve böyle bir projenin içerisinde olmaktan dolayı da Ünye Belediyesi olarak mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.