son haberler

Yaban Hayvanları Sığırları Telef Etti

Yayınlanma Tarihi: 8 Ekim 2021 okunma

Yaban Hayvanları Sığırları Telef Etti
Gündem
0

Ünye’den Güzelyalı Mahallesi’nde yaban hayvanlarının saldırısına uğrayan sığırlar telef oldu.

İki Haftada 10 Büyükbaş, 3 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu!

Sürülerinin yaban hayvanlarının sık sık saldırısına maruz kaldığını söyleyen mahalle sakinleri iki haftada 10 büyükbaş, 3 küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirttiler.

“Yetkililere Sesleniyoruz”

Büyükbaş hayvanı telef olan mahalle sakini Osman Şen, “mahallemizde şuana kadar bazı yabani hayvanların kurt saldırısı ve diğer başı boş köpeklerinde bu olaya dahil olduğu olayları yaşadık. Benim bir tane hayvanımı parçaladılar. Komşularımda bu olaya şahittir. Diğer komşularımın da zararlar var. Bunun yetkililerin duyup bizim bu sorunumuza bir çözüm bulmaları gerekiyor. Hem doğanın hem hayvanlarımızın korunması buradaki olayların düzen almasını talep ediyoruz. Benim bir tane hayvanım telef oldu. Kimse bir hayvanını kimseye vermez. Biz buradan zararımızın karşılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Bu Saldırı Kurtlar Tarafından Yapıldı

Güzelyalı mahallesi muhtar azası Mehmet Demir, “ Temmuz ayından bu yana 9 tane büyük baş hayvanımız  ve 3 tane küçük baş hayvan olmak üzere yırtıcı hayvanlar tarafından büyük ihtimal ile kurt tarafından hatta 6 tane kurt görüldü bizim mahallemizde. Bu telef kurtlar tarafından yapıldı. Biz kendimize bir çare arıyoruz. Devlet büyüklerimizin bu olaya bir el atmalarını istiyoruz. Yetkililerden maddi hasarımızın karşılanmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.