son haberler

Yaşam Koçu Arıkan “Aile Eğitimin Kalesi Olmalıdır”

Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2018 okunma

Yaşam Koçu Arıkan “Aile Eğitimin Kalesi Olmalıdır”
Gündem
0

İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi’nin Cuma Konferansları programına katılan ünlü Yaşam Koçu Münir Arıkan, “Gülümseyin, göreceksiniz her sorun çözülecektir. Evinizi cazibe merkezine dönüştürün, bazı kusurları görmeyin. Aile eğitimin kalesi olmalıdır.” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi’nin ‘Cuma konferansları’ programları her hafta yeni bir katılımcıyla sürüyor. Bu haftaki konferansa konuşmacı olarak katılan ünlü Yaşam Koçu Münir Arıkan, “Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor?” konulu sunum yaptı.

Varlık sebebimizin aile olduğunu vurgulayan Arıkan, “Her şey ailede başlar, her şey aile ile başlar; aile ise aşkla başlar.” diye konuştu. Arıkan, “Gülümseyin, göreceksiniz her sorun çözülecektir. Evinizi cazibe merkezine dönüştürün, bazı kusurları görmeyin. Aile eğitimin kalesi olmalıdır.” diyerek ailenin insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi’nin, Cemiyetin Atatürk Mahallesi’nde bulunan İsmail Niyazi Kurtulmuş Erkek Öğrenci Yurdu’nda ortaklaşa düzenlediği konferans; Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şube Başkanı Nurullah Keskin’in selamlama konuşmasıyla başladı.

Keskin’in konuşmasının ardından, Yaşam Koçu Münir Arıkan sunum yaptı.

“Evinizi cazibe merkezine dönüştürün”

Yaşam Koçu Arıkan, suçlayarak hiçbir yere varılamayacağını vurguladığı konuşmasında, “Aile eğitimin kalesi olmalıdır. Gülümseyin, göreceksiniz her sorun çözülecektir. Evinizi cazibe merkezine dönüştürün. Bazı kusurları görmeyin. Suçlayarak hiçbir yere gelemeyiz. Çocuğumuza iyi örnek olamadığımız zaman düzgün yetişmesini bekleyemeyiz. Değişim bilgiyle olmuyor, duyguyla oluyor. Çocuklarınız için rol model olunuz. Bir anne babanın asıl görevi, bilgisiyle değil yaptıklarıyla örnek olmasıdır.” dedi.

“Batı bize model olamaz”

Konuşmasında, Batının Türk toplumuna model olamayacağına dikkat çeken Arıkan, “Bundan 40-50 yıl önce yırtık ve yamalı pantolon giymek ayıp sayılırken bugün moda oldu. Ve en pahalı olanlarda yamalı ve yırtık pantolonlar. Bakın nereden nereye gidiyoruz. Varlık sebebimiz ailedir. Her şey ailede başlar. Her şey aile ile başlar. Aile ise aşkla başlar. Ailenin abat olmasıyla ilgili batı bize model olamaz. Evin huzuru, bereketi büyüklerle birlikte olur. Dedeyi, nineyi, anneyi, babayı huzurevine göndermekle evlerimize huzur girmez. Tam aksine huzursuzluk girer.” diye konuştu.

“Zor ders yoktur, tembel öğrenci vardır”

Başarmanın yolunun çalışmaktan geçtiğini ifade eden Yaşam Koçu Münir Arıkan, şunları kaydetti: “Bu yüzyılın yaşayan 13 bilim adamının 9’u Türk’tür. Onlar çalışarak başardılar. Zor ders yoktur, tembel öğrenci vardır. Çalışırsanız başarırsınız. Azim ediniz göreceksiniz başaracaksınız. Örnekleri var. Her şeye değer verin. Hayat değer vermekle başlar.”

Konferansa Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Nüfus Müdürü Fahri Çoban, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.