son haberler

Yaşar Argan; “Cumhurbaşkanı Duysa, Yetkilileri Makamından Kovar”

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2017 okunma

Yaşar Argan; “Cumhurbaşkanı Duysa, Yetkilileri Makamından Kovar”
Gündem
0

Ünye Yunus Emre Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen “Ben ve Yaban, Yunus’ta Tamam” adlı proje, Ünyelilere tanıtıldı. Sunumunda önemli açıklamalar yapan Yaşar Argan, Ünye-Akkuş-Niksar yolunu sahiplendiklerini ifade ederek; “Bu yolu Şeyh Yunus Emre Yolu ismiyle sahipleniyoruz ama 5 yıldır ne hikmetse proje aşamasında. Bir türlü yapım aşamasına geçilemedi. Cumhurbaşkanımızı çok iyi tanıyor ve yapısını biliyorum. Bunu duysa tüm yetkilileri makamından kovar” dedi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen sunuma Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP İlçe Başkanı Ali Yalçın, MHP İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, Ordu İl Kültür ve Turizm müdür ismi Erkan Gülderen, Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Ünye Yunus Emre Derneği Başkan Yardımcısı Musa Özgür Kıroğlu, “Yunus Emre’yi bilmeyenimiz, tanımayanımız yoktur. Türk Dünya’sı da Yunus Emre’yi bilir ve tanır, Dünya Yunus Emre’yi bilir ve tanır. Bu anlamda Dünya’da Unesco tarafından 1971 ve 1991 yılında Yunus Emre Sevgi Yılı ilan edilmiştir. Ünye’de bulunan Yunus Emre mezarı ile Ünyeliler arasında bir bağ oluşturmuştur. Bu bağ ki yüzyıllardan bugünlere ulaşan, bugünlerden asırlara devam edecek olan bir bağdır.  Biz dernek olarak bu bağı, emaneti teslim aldık ve geleceğe taşıma mücadelesini veriyoruz. Bu anlamda Ünye Belediyemizin ve Büyükşehir Belediyemizin bize göstermiş oldukları destek ve yardımlar bizler için, Ünye için Yunus Emre için çok önem arz etmektedir. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise programda Kültür Yolu Projesinin devamı noktasında inanç turizmi çalışmaları ile ilgili bilgi vererek; “Yunus Emre Türk-İslam tarihi içerisinde müstesna bir yeri olan, kendini Allah’a adamış, insanın Dünya’nın en kıymetli varlığı olduğunu dile getiren hiç kuşkusuz en önemli şahsiyetidir. O insanları dili, dini, rengine göre hiçbir zaman ayırmamış, bütün insanlığı bir olarak görmüştür. Yunus Emre’nin ruh Dünya’sı sonsuz bir ufkun aydınlığına doğmuş, Anadolu’nun bağrından çıkıp tüm Dünya’yı kuşatan engin bir ruh haline bürünmüştür Dünya’da hiçbir ülkenin Yunus Emre’si, Mevlana’sı, Hacı Bektaşi Velisi yoktur. Yunus Emre meşhur olduğu kadar meçhuldür de. Onu en iyi anlamanın yolu hiç kuşkusuz şiirlerinden geçer. Biz onun burada var olduğuna, gönüllerde var olduğuna inananlardanız. Yerel yönetimler olarak başta o bölgenin yol aksı olmak üzere otobüslerin de oraya gidebilme noktasında ciddi bir çalışma başlattık” dedi.

Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan sunumunda; “Yunus Emre’nin Ünye’de bir mezarının olması, Yunus ile ilimiz arasında bir bağ oluşturduğu için ‘YUNUS GİBİ YAŞAMAK’ adı altında okullarda ve halka açık mekânlarda konferanslar verilecektir. İlki düzenlediğimiz bu konferansta özellikle hedef kitlemiz Ünye Fen Lisesi, Fatsa Fen Lisesi, Perşembe Sosyal Bilimler Lisesi, Altınordu Fen Lisesi ile diğer lise ve meslek lisesi öğrencileri. Ünye’de bulunan Yunus Emre Türbesi ve Külliyesi, Velidede Evliyası, Menteşe Evliyası, Halkababa Evliyası, Şeyh-ül Müderrisin Âlim Yusuf Bahri Efendi Kabri, Peygamberimizin Kıbrıs’taki Hala Sultan Türbesi’nin türbedarı Şeyh Musa Kazım Efendi Ünye’nin çok önemli manevi değerleri ve ziyaret merkezleridir. Bu türbe ve kabirlerin birbirlerine yakın mesafe ve aynı güzergâhta bulunması Ünye’de inanç turizmi güzergâhı oluşmasına imkan sağlamaktadır. Bu türbeler ve evliyalar ile ilgili tarih ve kültürel değer arz eden, yeteri kadar gün yüzüne çıkmamış değerlerin geçmişleriyle ilgili Osmanlı arşivlerinden, kütüphanelerden ve halk arsasında anlatılan menkıbelerden araştırmalar ve incelemeler yapmaktır. Ayrıca Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle bu türbelerin imkânlar ölçüsünde bakım ve onarımını yapmak, ışıklandırmak, bilinirlik açısından güzergâhtaki türbelerin belirli yerlerine işaret ve haritalar asmak, merkezi bir sistemle bu mekânlarda tasavvuf müziği ve ney dinletisi sunmak istiyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.