son haberler

“Yazmak Hayatın Farkına Varmaktır”

Yayınlanma Tarihi: 8 Ağustos 2015 okunma

“Yazmak Hayatın Farkına Varmaktır”
Gündem
0

Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF), Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi kapsamında Ünye’de Engellilere Yazarlık Eğitimi verilmeye başlandı.  Bir hafta sürecek eğitimde yazmanın hayatın farkına varmak anlamına geldiğini belirten Gazeteci-Yazar Yaşar Ateşsoy, “Yaşadıklarınızı yazın, kitap yapın. Kitap yaptığınız sürece kitapsızlıktan kurtulursunuz. Ayrıca asla kim okur demeyin” dedi.

AB Sivil Toplum Diyaloğu III çalışmaları kapsamında, merkezi Ankara’da bulunan İletişim ve Medya Federasyonu TİMEF tarafından uygulamaya konulan Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi eğitim çalışmaları kapsamında Engellilere Yazarlık Eğitimi başladı. Bir hafta sürecek olan ve Sebile Hanım Konağı’nda gerçekleşen eğitime Ünye ve çevresinde yaşayan engelliler katılıyor.

Yazarlık eğitiminin açılışında konuşan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, projede bir çok alanda eğitimler yer aldığını bunlardan birisinin de “Engellilere Yazarlık Eğitimi” olduğunu ifade ederek, “Türkiye nüfusunun yaklaşık %12’si engelli. Yine yapılan araştırma ve istatistiklere göre de engellilerin eğitim oranı ise bir hayli düşük. Bu alanda engellilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, toplumla daha hızlı entegre olmalarına katkı sağlamak, engelli yazarların sayısını artırmak adına başlattığımız yazarlık eğitimi bir hafta süre ile devam edecek. Katıldığınız ve katkıda bulunduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Yaşadıklarınızı Yazın”
Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı Projesi kapsamında Engellilere Yazarlık Eğitimi’nde engellilere yazarlık konusunda deneyimlerini anlatacak ve yazar olmanın ipuçlarını verecek olan Gazeteci-Yazar, Eski Başbakanlık Halkla İlişkiler Müşaviri ve Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy, eğitimin ilk gününde yaptığı konuşmada, denemediğimiz için bazı şeylerin imkansız ve zor göründüğünü ifade ederek, “Bazı şeyler insana imkansız ve zor görünebilir. Yazarlıkta bunlardan birisi. Ancak denemeden bunu bilemeyiz. O nedenle engelli arkadaşlar arasında çok başarılı yazar arkadaşlarımız olabilir. Bunu ortaya çıkarmak için buradayız. Siz farklısınız, farklılığınızı fark ettirmeniz gerekiyor. Yazmak hayatın farkına varmaktır. Yazar olmanız mümkün. Denemeden bilemezsiniz. Nasıl yapacağımız sorusunu birlikte arayacağız. Dünya’da yazılan tüm kitapları en az 5 kişi okur. Yazan, dizgi yapan, redakte eden, yayınlayan ve en iyi arkadaşınız. O yüzden kim okuyacak asla demeyin. Yaşadıklarınızı yazın, kitap yapın. Kitap yaptığınız sürece kitapsızlıktan kurtulduğunuz gibi yaşanmışlıkları anlatmış olursunuz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.