son haberler

Yeniden Ünyespor

Yayınlanma Tarihi: 4 Temmuz 2015 okunma

Muhammet KIŞLA heredots@gmail.com

Son iki haftadır gündemdeydi ve nihayet siz adına birleşme deyin ben güç birliği, basınımız dediği gibi tek yumruk olma diyorum Ünyespor ile Ünye Belediyespor’un bundan sonra 1957 Ünyespor olarak yoluna devam etmesinin önü açıldı.

Hayırlı olsun, 1957 Ünyespor…

1957 yılından sonra 58 sene geçmiş, yarısından azı amatör ama fazlası (30 yıl hem de aralıksız) profesyonel liglerde Ünye’nin ismini hafızalara kazımış Ünyespor bu hamle ile ikinci kez doğacak diye düşünüyorum. 3.Lig’den düştükten sonra yazdığım yazımda Ünyespor, Ünyespor olarak yaşatılmalı demiştim. Evet, benim arzu ettiğim gibi, tüm Ünyelinin düşündüğü gibi oldu. 1957 Ünyespor, rengiyle, armasıyla Ünyespor’un manevi mirasıyla hem de bembeyaz bir sayfayla sefere çıkmaya hazırlanıyor.

Bu birliktelikte emeği geçenler, başta belediye başkanımız Sayın Ahmet Çamyar, ilçe başkanı Arif Ergün dahası Ünye Belediyespor kulüp başkanı Bekir Şimşek ve Ünyespor’un yönetim kurulu üyeleri, başkanı arkadaşlarımız hepinize teşekkür ediyorum şahsım adına ve tüm Ünyesporlular adına.

Şimdi Ünyespor kongre kararı alacak ve derneğin fesih kararını verecek. Fesih kararının ardından da Ünye Belediyespor yönetim kurulu isim değişikliğine giderek 1957 Ünyespor adını alacak. Tabi bu ismi alabilmek için önce Ünyespor Kulübü Derneği’nin kendisini fesih etmesi beklenecek. İnşallah önümüzdeki günlerde bu yasal prosedürler yerine getirilip 1957 Ünyespor adıyla 2015-2016 sezonuna Ordu 1. Amatör Lig’de Bal Ligi hedefiyle gireceğiz. Burada en önemli hususlardan bir tanesi de Ünyespor’da ve Ünye Belediyespor’da geçtiğimiz sezon forma giyen futbolcularımızla lige başlayacağız. Onlarla bu yükün altına gireceğiz. İşte tarih bu haliyle tekrar yazılacak. İnşallah bir kazaya uğramadan Bölgesel Amatör Lig’in kapısını aralayıp ardından da tekrar profesyonel lige yükselmenin planlaması yapılacak.

Geçtiğimiz hafta Ünye Belediyespor kongresinde zikrettiğim üzere Ünyespor ile Belediyespor’un güç birliği yapmasının en somut adımı alt yapının bir araya gelmesi konusuydu. Evet, esas birleşme burada yaşanacak. İki alt yapı tek çatı altında toplanacak ve daha güçlü olacak. Yine iki takımın oyuncuları bir araya gelecek tek vücut olacaklar.

Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar dün yaptığı açıklamada Cevizdere’de Binicilik Tesislerinin kulüp için kullanılacağı şeklinde açıklaması oldu. Kulüp tesisleri olarak buranın kullanılması fevkalade olur. Kaldı ki burada biri sentetik diğeri çim olmak üzere iki tane saha var. Bu iki sahanın en kısa sürede gece antrenmanları için ışıklandırılması gerekiyor. Memlekette nereye gittiysek her yerde sentetik sahalar ışıklandırılmış, şurada burnumuzun dibinde Terme’de bile var. Aydınlatmanın yapılarak alt yapı takımlarının burada antrenman yapmalarının önü açılmalı. Gerekirse belediye buraya sporcuları taşıyacak servis koymalı. Antrenman programına göre bir servis bu işi fazlasıyla görür. Ünye’de şu an alt yapı çalışmaları yapan eski ve yeni kurulmuş kulüplerimiz var. Ünye’de futbolu kalkındırmak adına alınan radikal kararların en temelinde ise alt yapı ve tesisleşmeye önem verilmesi geliyor. Bir an önce biz biliriz mantığı ile icraatlar yapmak yerine Ünye’de spor camiasının ve kulüplerin görüşleri alınmalı, birilerini yok sayma, görmezden gelme, tavır koymakla futbolun önüne set çekilmemeli.

1957 Ünyespor ile ilgili olarak duygularımızı ifade ettik, şimdi isim değişikliği sonrası bir de güçlü bir yönetim oluşturmak gerekiyor. Elini taşın altına koyacaklar şimdi koyun bakalım. Artık Ünyespor birilerine diyet ödemeyecek. Artık kimse Ünyespor üzerinden vurgun yapamayacak. Korkmayın kesenin ağzını açın, elinizi 1957 Ünyespor için şimdiden cimriliğe ve korkaklığa alıştırmayın. Geçmişte Ünyespor üzerinden vurgun yapanları da bu kulübün kenarına bile yanaştırmayın derim. Kimse kusura bakmasın, biz eskiyiz daha iyi biliriz diye yanaşmaya çalışanlara da müsaade etmeyin. Güçlü ve Ünye’ye yakışan bir yönetim oluşturulup tertemiz bir sayfayla yola çıkılması ümidiyle diyorum inşallah.

1957 Ünyespor Ünye’mize hayırlı olsun. Ünye Şehir Stadı gelecek sezon tek bir yürek olup atacak ve inşallah özlediğimiz o eski günlerimize tekrar döneceğiz.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.

Yazarın Diğer Yazıları

Yazarın tüm yazıları.

Futbolun ABALILARI, Hakemlerimiz…

10 Ağustos 2015 okunma
Futbolun papyonluları kulüp başkanları ve hemen yanında bulunan yöneticileri, kravatlıları ise teknik sorumlularıdır. Eşofmanlıları antrenörler ise şortluları piyasası her zaman olan futbolculardır. Formalıları ise artık dünyaca tanınmış, futbola damga... Devamını Oku