son haberler

Yunus Emre Duygulandırdı

Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2015 okunma

Yunus Emre Duygulandırdı
Gündem
0

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi ile Ünye Sanat Tiyatrosu’nun ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Uygulamalı Tiyatro” eğitimi sonun da ortaya çıkan “Yunus Emre” adlı oyun izleyicilerini duygulandırdı.

Ünye Belediyesi Kültür Sitesi’nde sahnelenen oyuna; Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Cevdet Duman, Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ferhat Ateş, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, 18. Dönem Ordu Milletvekili Yılmaz Sanioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

yunusemre_duygulandirdiOrhan Asena’nın yazdığı ve Coşkun Çetinalp’in yönettiği “Yunus Emre” izleyiciler tarafından beğeniyle izlenirken, duygusal anlarda yaşandı. Oyun sonunda konuşan Ünye Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kerim Aydemir; “Gençlerin elinden tutulduğunda, onlara imkân verildiğinde başaramayacağı iş yoktur, Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yapmış olduğumuz işin sonunda ortaya güzel bir eser çıkarttığımıza inanıyorum” dedi.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan ise yaptığı konuşmada; “Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl üçüncü defa uygulamalı tiyatro eğitimi sonunda çıkarttığımız oyun “Yunus Emre”dir. Halk Eğitim Merkezi olarak elimizden geldiğince ve istek olduğu müddetçe kurslarımız devam edecektir. Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla kurs açmış ve öğrencilerimiz ile buluşmuşuz. Oynanan bu oyunumuz ise Yunus Emre’nin mezarının Ünye’de olması dolayısıyla Ünye Sanat Tiyatrosu’nun seçmiş olduğu bir oyundu, kendilerini de tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.