son haberler

Yunus Emre Yolunda Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2018 okunma

Yunus Emre Yolunda Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar 48 km sıcak asfalt ve 99 km sathi asfalt çalışması yapılan Ünye ilçesinde,2018 yılında 93 km daha asfalt çalışması yapılacak.

İlçede çalışmaların devam ettiği önemli güzergâhlardan biri olan Gölevi Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Saraçlı Mahallesi, Yunus Emre Türbesi ve Yunus Emre Mahallesi (Saca) grup yolunda incelemelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, “12 km uzunluğundaki yolumuzun 4,75 km’sinde sıcak asfalt serim çalışmaları tamamlandı. Kalan kısımlarda ise toprak işleri, kazı dolgu ve sanat yapısı çalışmaları devam ediyor” dedi.

Bugüne Kadar 147 Km Yol Asfalta Kavuştu

Büyükşehir Belediyesinin Ünye’de 147 km asfalt yol çalışması yaptığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir olmadan önce bir km dahi sıcak asfaltı olmayan güzel Ünye’mizi, 48 km sıcak asfalt ve 99 km sathi asfalt yola kavuşturduk. Kaldığı yerden devam eden yol çalışmalarımız tamamlandığında ilçemiz, parmakla gösterilecek bir görünüme kavuşacak” şeklinde konuştu.

İlçeye 2018 Yılında 93 Km Asfalt

Ünye ilçesini modern görünüme kavuşturacak yolların inşasının sürdüğünü ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ünye ilçemizde bu yıl 93 km asfalt çalışması yapacağız. 12 km uzunluğa sahip Yunus Emre, Saraçlı, Hamidiye, Gölevi ve Çınarcık Mahallesi ile üç noktadan direkt şehir merkezine bağlanan Yunus Emre yolunun 4,75 km’sinde sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. Kalan kısımlarda ise toprak işleri, kazı dolgu ve sanat yapısı çalışmaları devam ediyor. Yolumuzda bu zamana kadar 3.000 metreküp taş duvar, yağmur suyu çalışmaları kapsamında 300 metre koruge boru ve 1.246 metre drenaj borusu kullanıldı. Öte yandan Aydıntepe-Ataköy- Yavi Mahallesi grup yolu ile İnkur-Düzsaylan-Güzelkale Mahallesi grup yolunda sathi asfalt öncesi yol onarımı ve Fevzi Çakmak Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde sıcak asfalt öncesi zayıf zemin iyileştirme ve kazı dolgu çalışması devam ediyor” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.