son haberler

Yurtlar Yararına Kermes

Yayınlanma Tarihi: 21 Mayıs 2015 okunma

Yurtlar Yararına Kermes
Gündem
0

Ünye’de Tahsil Çağındaki Talebeler Yardım Derneği, öğrenci yurtları yararına 6. kermesini açtı. Kermes 10 gün süreyle açık kalacak ve elde edilen gelir, yurtlarda barınan öğrencilerin ihtiyaçlarında kullanılacak.

Ünye’de kız ve erkek olmak üzere 6 ayrı yurtta barınma hizmeti sunan Ünye Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği, öğrenciler yararına kermes düzenledi. Eski Şişeleme Fabrikası’nın bulunduğu otopark alanındaki kermesin açılışına; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Özel Yurtlar Samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz, Özel Yurtlar Ordu Müdürü Süleyman Yılmaz, Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Eren, İl Genel Meclisi Eski Üyesi Fahri Şahin, işadamları, dernek yöneticileri ile hayırseverler katıldı.

“Bu Etkinliği İcra Eden Kardeşlerimizin Gittiği Yol Bellidir”
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar kermeste elde edilecek tüm gelirin öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacağını belirterek; “Kermes, baktığımız zaman açık havada düzenlenen eğlenceli toplantı anlamına geliyor. Buranın açık olduğu süre boyunca hem yeme ve içme noktasında hem de hanımlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini burada gösterip satabilmesi noktasında hem de diğer kardeşlerimizin ürünlerini burada alıcıyla buluşturabilmesi noktasında önemli bir organizasyon olduğunu görüyoruz. Buranın bu şekle gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve kutluyorum. Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri 500 arkadaşıyla beraber ilim meşalesinin yanması noktasında Türkiye’nin en zor günlerinde dimdik ayakta durmak suretiyle neslin dinine bağlılığı noktasında son derece önemli bir görev ihya etmiştir. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Onunla beraber o yolculuğa çıkanların bugün buradan elde edilecek gelirlerle aynı şekilde öğrencilerimizin o ilmi duygularının devam etmesi noktasında bir katkıda bulunan herkese Allah mahşer kapısında ecrini verecektir diye düşünüyorum. Kermesten elde edilecek tüm gelirin yurt öğrencilerinin ihtiyaçları için kullanılacaktır bundan öncekilerde olduğu gibi. Belki buradan tam olarak büyük bir ifade etmiyor ama Hz. İbrahim’in ateşe atılmasında su taşıyan karıncaya o kadar az suyla ne yapabilirsin ki diye sorulduğunda gittiğim yol belli olsun diye cevap vermişti. Bugünde burada bu etkinliği icra eden kardeşlerimizin gittiği yol bellidir. O yol ilim, irfan, bilgi ve kardeşlik yoludur. Herkese teşekkür ediyorum ve kermesin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

“Mevla’mız Kermesimizi Mübarek Eylesin”
Özel Yurtlar Samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz ise bu tarz olayların memlekete hayırlı evlat yetiştirmek olduğunu söyleyerek; “Temeli Allah’ın dinine hizmet olan, bugünlere kadar hizmet veren ve kıyamete kadar da devam edecek olan bir hizmet sürecidir. Bu hizmette emeği geçen başta hanım kardeşlerimize ve yönetimdeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepsi, bu memleketin çocuklarına yetişsinler, vatanına-milletine sahip çıksınlar, hayırlı evlatlar olsunlar diye böyle bir çalışma yapıyorlar. Bunlar bu işi Allah rızası için yapan hayırlı insanlar. Mevla’mız kermesimizi mübarek eylesin” diye konuştu.

“Yurtların Konforunu Gözlerimle Gördüm”
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir de ise yurtlardaki öğrencilerin ailelerinde görmedikleri birçok şeyi yurtta gördüğünü belirterek; “Ben bu bünyede bulunan yurtların 4 tanesini gezdim. Samimiyetle ifade etmek isterim ki orada kalan öğrencilerimizin büyük çoğunluğu evlerinde görmediklerini orada görüyor ve yaşıyorlar. Bunu kendi gözlerimle gördüm şahitlik ettim. Bu olayda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve kermesimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kermes Ağası İmamoğlu
Ünye Tahsil Çağındaki Talebeler Yardım Derneği’nin geleneksel 6. Kermesi’nde son olarak kermes ağalığı yarışı yapıldı. İmamoğlu Kardeşler Beyaz Eşya, Halı ve Mobilya Şirketi Sahibi Ahmet Hacı İmamoğlu, Yaman Kuyumcu Sahibi Ahmet Yaman, Güneş Kuyumcu Sahibi İbrahim Kolcu ve Köroğlu Kuyumcu Sahibi Nuri Kumaş’ın yer aldığı ağalık yarışında ağa adayları koçu satın alabilmek için kıyasıya yarıştı. Ağalık yarışında koçun fiyatı 20 bin TL ile başladı. Her turda katlanarak fiyatı yükselen koç, 30 bin TL ile Ahmet İmamoğlu’nda kaldı. 30 Bin TL kermes ağası olan İmamoğlu, ağalık için verilen koçu da kermese bağışladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.