son haberler

Ziraat Odaları Eylem Yapıyor

Yayınlanma Tarihi: 9 Şubat 2016 okunma

Ziraat Odaları Eylem Yapıyor
Gündem
1

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ordu, Giresun ve Trabzon Ziraat Odaları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Arsin’de fındık fiyatını düşürdüğünü iddia ettiği yabancı isimli bir firmanın fabrikasının önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

Sarıkahraman ayrıca, Trabzon’daki eylemin ardından Ordu Ziraat Odaları Başkanları’yla birlikte Bölge Milletvekillerini; Giresun ve Trabzon Ziraat Odaları Başkanlarının ise kendi bölge Milletvekilleriyle görüşüp fındıkla ilgili sorunları görüşeceklerini söyledi.

osman sarıkahramanFındık fiyatlarında yaşanan düşüş ziraat odalarını harekete geçirdi. Serbest piyasada sezona 14 liradan giren, fakat yeni yıl itibariyle 9 lira 25 kuruş seviyelerine kadar düşen fındık fiyatlarına karşı, ziraat odaları fındık fiyatını düşürdüğünü iddia ettiği fındık fabrikalarının önünde eylem yapacak.

Konuyla ilgili Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman; “Yaptığımız tüm toplantılar, tüm bu söylemlerimiz Ünye ve Karadeniz çiftçimizin geleceğini, fındığımızın geleceğini ilgilendiren iyi niyetli çalışmalardır. İkizce’de gerçekleşen son koordinasyon toplantısı neticesinde 9 Şubat Salı günü Trabzon Arsin ilçesinde Ordu, Giresun ve Trabzon Ziraat Odaları Başkanları olarak Trabzon Ziraat Odaları Başkanlarıyla toplanacağız. Trabzon Arsin ilçesinde fındığın fiyatıyla oynadığını ve fındık fiyatının aşağı çekilmesinde etkin rol oynadığını düşündüğümüz yabancı isimli bir firmanın fabrikası önünde basın açıklaması yapacağız. Yapılan bu eylemler ülkemizin bugünkü koşuluna ilişkin ne de siyasi bir konu değildir. Biz sadece çiftçimizin altın ürünü olan fındığımızın, son günlerde geldiği fiyat durumu bizi rahatsız ediyor. Bu yüzden burada bir basın açıklaması yapacağız” dedi.

Trabzon’daki basın açıklaması ardından, Bölge Milletvekillerine ziyaretlerde bulunacaklarını da vurgulayan Sarıkahraman, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Trabzon Arsin’deki basın açıklamamızın devamında 10 Şubat Çarşamba günü Ankara’da Bölge Milletvekillerimizi ve Bakanımızı Ordu Ziraat Odaları Başkanları olarak ziyaret edeceğiz. Giresun ve Trabzon Oda Başkanları ise kendi bölge Milletvekillerine ziyaretlerde bulunacak. Ziyaretlerimizde maliyetinin kilogramda 8 TL’ye dayandığı fındığın, 9-10 TL’den alınması kadar abes bir şey olmadığını söyleyeceğiz. Fındığın kilogramda maliyeti 8 TL’ye dayanmış, siz bu fındığı bizden maliyetine almak isteniyor, bu üretici gözünden baktığımızda bizi incitiyor. Biz bunun doğru olmadığını söyleyeceğiz, bunu belgelerle sunacağız. Ben hükümetimizin fındık ve fındıkçıya iyi niyetli baktığını biliyorum. Ama fındıkta yabancı menşeli büyük bir firma tekelleşmeye doğru gidiyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Olur ya da olmaz biz haklarımızı savunacağız. Hükümetimize, Bölge Milletvekillerimize ve Bakanımıza güveniyoruz. Derdimizi birinci ağızdan gidip anlatacağız. Bu bölge insanının fındıktan başka geliri olmadığı gibi, bu altın ürün ülkemize maliyetsiz 3 milyar dolar da para kazandırdığını biliyoruz. Bu ürüne sahip çıkılması gerektiğinin altını çizeceğiz.”

Ünye Kent

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.