son haberler

Zor, “Tecrübeli Başkan Genç Yönetim ile Yola Devam”

Yayınlanma Tarihi: 7 Nisan 2018 okunma

Zor, “Tecrübeli Başkan Genç Yönetim ile Yola Devam”
Gündem
0

15 Nisan’da yapılan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Başkanlığı yeniden aday olan ÜTSO Başkanı Durmuş Zor Sarı listesinde bulunan işadamlarıyla 4 yılın değerlendirmesini yaparken önümüzdeki dönem yapacaklarını anlattı.

Yüzüncü Yıl’da düzenlenen toplantıda Başkan Zor 4 yılda yaptığı hizmetleri sıraladı. 2013 yılında göreve geldikten sonra seçim vaatlerini bir bir yerine getirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Zor, “Biz 2013 yılında Mayıs ayında seçildik. Seçildikten sonra öncelikle üyelerimizin  içinde olduğu durumu zaten tanımıştık. Bize binamızı da gezme fırsatı çok  vermemişlerdi ama binamızı da inceledik aday olan arkadaşlarımızın her biri binamızda toplantı yapabiliyorlar geze biliyorlar çünkü Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nı yönetmek isteyen herkese o binanın kapıları sonuna kadar açık olmak zorundadır” dedi.

“ÜTSO 365 oda arasında ilk 100’de”

1885 yılında kurulan ÜTSO’nun geçmişten günümüze gelişini de değerlendiren Başkan Zor, “133 yıl kadar var olan bir bina şöyle bir geriye doğru gitseniz yaşlı olanlar düşünsünler bizim basın üzerinden takip edenler düşünsün 20 yıl 30 yıl önce acaba Ticaret ve Sanayi Odası nerelerdeydi? Borsa’nın ara katında sığıntı gibi duran bir odaydı. Oradan bugün ki konumumuza geldiğimize göre  bizi bugüne taşıyanlara minneti borç  kabul edelim. Şu anda Ünye’deki Ticaret ve Sanayi Odası  Türkiye’de ki 365 oda arasında ilk yüz arasına girebilecek kadar kaliteli ve lüks ve uluslar arası standartlarında bir odadır. Buna katkısı olan herkese de benden önce görev yapmış herkese de bütün yönetim kurulu başkanlarına ve meclis başkanlarına ve meclis üyelerine teşekkürü borç biliyorum. Çünkü bu oda bugün bu standartlarda ise emeği olan pek çok insan var.

“ÜTSO’da 5 Yıldızlı Bina, 5 Yıldızlı Hizmet”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası binasında verilen hizmetlere değinen Başkan Zor, “giriş katı lokal, birinci katı 5 yıldız kalitesinde üyelere hizmet verme noktasında hizmet alanı, ikinci katında başkanlık ve toplantı salonu, üçüncü katında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden  aldığımız destek ile hazırladığımız Ünye’de üretilenlerin standı var ve üretilenleri sergiliyoruz. Son katımızda ise TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun adını taşıyan salonumuz var ve o salon da biz sadece üyelere değil bölgedeki insanımızın ve sosyal amaçlı kültürel amaçlı bütün faaliyetlere hizmet veriyor. Yanı 5 yıldızlı binada 5 yıldızlı hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra bir araç alarak odamıza kazandırdık” dedi.

“KETEM’in Ünye’ye Gelmesine Katkı Sağladık”

Kanser Araştırma Merkezi’nin sadece Altınordu ilçesinde olduğuna dikkat çeken Zor, “bina sorununu oda olarak çözerek KETEM’i Ünye’ye getirdik ve sadece üyelerimize değil tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

6 Okula Kütüphane ve Kitaplık Desteği

Eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili ise Başkan Zor, “6 okula ya kütüphane yaptık ya da kitaplık desteği verdik. Çünkü biz yönetim olarak bir toplumun önce eğitimli sonra sağlık ve en son güvenli olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

ÜTSO olarak üyelere yönelik Sizi Dinliyoruz programları, iftar programları gibi faaliyetler yaparak birliktelik sağladıklarını ifade eden Başkan Zor, “biz devir teslim töreni yapabilecek kadar medeniyiz” dedi.

OSB, İç Anadolu Yolu, Liman ve Üniversite

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor görev süresi boyunca Ünye’nin önemli meselelerine de katkı sağladıklarını belirterek OSB, İç Anadolu Yolu, Liman ve Üniversite konusunda üzerlerine düşen görev yaptıklarını kaydetti.

Zor ve Ekibinin Yeni Dönemde Yapacakları Projeler

ÜTSO Başkanı ve Başkan Adayı Durmuş Zor önümüzdeki dönem hedeflerini de açıklarken “Üyelerle sıcak birlikteliği ikinci dönem de devam ettirerek bunun üzerine ilaveler yapılacaktır. Biz gittiğimiz fuarlara üyelerimizi de davet ederek iş geliştirme çalışmaları yaptık ve yapacağız. Yurt dışı ve Yurt içinde üyelerin ticari kabiliyetlerini geliştirmek için değişim ve gelişim kampı düzenleyeceğiz. Yılda iki kez farklı oda ve borsalarla birlikte girişimci dernek ya da platformları ile iş geliştirme günleri düzenleyeceğiz. önceki döne yaptığımız Kardeş İşyeri Projesi’ni geliştirerek Biz Bize Biz Türkiye Projesi ile önce biz bize sahip çıkacağız sonra biz Türkiye’ye sahip çıkacağız. İnternet üzerinden üye tanıtımları yapacağız. Proje birimiz var hem odamız için hem de üyelerimiz için değişik fikirler ve görüşler sunan bu birimi geliştirerek Ünye’de ÜTSO bünyesinde Proje Ofisi kurmayı planlıyoruz. Son olarak Engelli istihdamına yönelik önce üyelerimizi bilgilendirip daha sonra engelli istihdamı sağlamalarına yardımcı olacak. Hedefimiz Türkiye’de ortalamasının üzerinde engelli istihdam eden ilçe olmaktır” dedi.

Başkan Zor 15 Nisan’da yapılacak seçimlerin Ünye, Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerine hayırlı olmasını dileyerek üyelerden sarı listeye destek vermelerini istedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.