son haberler

Ünye’nin Kızları Erbaa’yı Farklı Uğurladı! 6-2

Yayınlanma Tarihi: 27 Şubat 2018 okunma

Ünye’nin Kızları Erbaa’yı Farklı Uğurladı! 6-2
Spor
0

TFF Kadınlar 3.Lig 5.Grup’ta geçtiğimiz hafta Fatsa deplasmanında Dumlupınar’ı farklı mağlup eden Ünye Gücü FK, Cumartesi günü Ünye Şehir Stadı’nda konuk ettiği Erbaa Gençlikspor takımını 6 golle uğurlarken yine hakemin gazabına uğrayarak iki oyuncusunu kaybetti. Mücadeleyi 6-2 kazanan kırmızı-beyaz-siyahlılar maçı 9 kişi tamamlarken ilk kez Ünye Şehir Stadı’da arkasında hatırı sayılır bir taraftar kitlesini de toplamış oldu.

Gol perdesini golcü İrem açtı

Cumartesi günü saat 14.00’te başlayan Ünye Gücü FK-Erbaa Gençlikspor karşılaşmasını Ordu Bölgesi hakemlerinden Yunus Dolu, E.Sertan Akman, Emrehan Dural hakem üçlüsü yönetti. Maça taraftar desteğini arkasına alarak çok iyi başlayan ve rakibi kendi alanına hapseden Ünye Gücü FK, 6.dakikada gelişen tehlikeli atağında golcü futbolcusu İrem Gönültaş’ın vuruşunda 1-0 öne geçti.

Öznur’un nefis ortasına Tuğçe’den usta gol vuruşu

Erken gelen golün ardından rakibini tamamen baskı altına alan ve üst üste net gol pozisyonlarına giren kırmızı-beyaz-siyahlı takımın sağ kanadının etkili oyuncusu Öznur Aydoğdu ve ilk golün sahibi İrem Gönültaş ile üst üste net fırsatları kaçıran Ünye Gücü FK’nın ikinci golü 34.dakikada geldi. Sağ kanattan etkili gelen Öznur bu sefer topu yerden penaltı noktası üzerine kesti, herkesi geçen topu önünde bulan Tuğçe’nin sağ ayak içi ile gelişine sert vuruşu filelere gidince skor 2-0 oldu.

İrem tekrar sahne aldı!

Karşılaşmanın en etkili isimlerinden İrem Gönültaş ilk goldeki marifetini 41.dakikada tekrar gösterdi ve rakip savunmayı geçerek vuruşunu yaparak kendisinin ikinci takımının üçüncü golüne imza attı. Bu golün hemen sonrasında tekrar orta alandan araya atılan topla buluşan İrem Gönültaş bir kez daha rakip kaleciyi avlayarak skoru 4-0 yaptı. Hat-trik yapan İrem Gönültaş tirbünlerden alkışlı destek aldı.

İlk yarının son dakikasında İrem ile yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamayan Ünye Gücü FK, ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı.

Önce Dilek, sonra Tuğçe!

Karşılaşmanın ikinci yarısına yine etkili ataklarla başlayan Ünye Gücü FK, farkı açacak pozisyonlara girdi ve net fırsatlardan yararlanamayınca bu sefer orta sahanın üretken ismi Dilek Koç, 58.dakikada rakip savunmadan seken topu sert bir vuruşla filelere göndererek skoru 5-0 yaptı. Bu golün hemen sonrasında 59. dakikada Ünye Gücü FK savunması önde kalınca hızlı kontra atağa çıkan konuk takımdan Canan Akın, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaparak topu filelere gönderdi ve takımı adına ilk golü kaydeden isim oldu. 5-1

Erbaa Gençlikspor takımının golünün ardından yine ataklarını sıklaştıran Ünye Gücü FK’nın sağ kanattan geliştirdiği atakta İrem savunmayı da geçerek çapraz pozisyonda sert vurdu ve kaleciyi de geçen topa gol çizgisi üzerinde Tuğçe Bulat dokunarak skoru 6-1 yapan golünü kaydetti. Bu gol Tuğçe’nin rakip filelere gönderdiği ikinci gol olarak değer kazandı.

Orta hakemden şaşırtan kartlar

Maç 6-1 Ünye Gücü FK üstünlüğü ile ve centilmence devam ederken 69.dakikada gelişen atakta Büşra Açıkgöz’ün rakibinden kurtardığı topa aynı anda hamle yapan Tuğçe Bulat araya giren rakibine teması bile söz konusu değilken maçı durduran orta hakem Yunus Dolu’nun skandal kararı ile doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karara Ünye Gücü FK teknik sorumlusu Muhammet Kışla ve taraftarlar tepki gösterirken sahada hakeme kararın yanlış olduğu yönünde itirazda bulunan takım kaptanı Serap Seçkin de hakemden payını aldı ve sarı kart gördü. Mücadelenin orta hakemi 72.dakikada hızını alamadı ve pozisyona itirazda bulunan ön libero oyuncusu Gülnaz’a da kırmızı kartını çıkarmada tereddüt etmedi ve Ünye Gücü FK bu dakikadan sonra sahada 9 kişi ile 90 dakikayı tamamlamak zorunda kaldı.

Sahada iki kişi eksik mücadele eden ve kendi alanına çekilmek zorunda kalan Ünye Gücü FK, golcü oyuncusu İrem Gönültaş’ın da sakatlanarak oyun alanını terk etmesiyle ileride top tutmakta zorlandı. Rakibine göre yine üstün oyun ortaya koyan ve son dakikalarda atak geliştiren Ünye Gücü FK, 87.dakikada Ayşe Duman’ın kontra atağında savunmasında hata yapınca kalesinde ikinci golü gördü. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Ünye Gücü FK, Kadın Futbol takımı mücadeleyi 6-2 kazanarak üst üste oynadığı iki maçtan 6 puanla ayrılmasını bildi ve iki basamak birden yükselerek sıralamada 5. sıraya yerleşti.

Maç sonunda galibiyeti sahada birbirlerine sarılarak kutlayan Ünye Gücü FK futbolcuları kendilerine 90 dakika destek veren taraftarının alkışlarına kenara gelerek alkışlarla karşılık verdiler. Kırmızı-beyaz-Siyahlılar gelecek Pazar deplasmanda lider Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi Gençlik Spor takımı karşı karşıya gelecek.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.