son haberler

Akar’dan Üyelerine Çağrı; Fiyatlara Acilen Güncelleme Yapılmalı

Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2021 okunma

Akar’dan Üyelerine Çağrı; Fiyatlara Acilen Güncelleme Yapılmalı
Ekonomi
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan AKAR üyelerine açık çağrı yaparak “Fiyatlar hızla çıkıp yavaş inmemeli. Üyelerimize açık çağrıda bulunuyorum; fiyatlara acilen güncelleme yapılmalı” dedi.

Döviz kurunun fiyatlar üzerinde kaçınılmaz bir etkisi olduğunu belirterek, “Dolayısıyla döviz kurları yukarı doğru, öngörülerin üzerinde hızlı bir şekilde çıktığı zaman hem döviz kurlarının hızlı bir şekilde yükselmesine hem de oluşabilecek olası öngörülmeyen yükselmelerle ilgili risk puanları da eklenerek fiyatların bazı kalemlerde döviz artış oranlarının da üzerinde arttığını gözlemledik.”

“Bütün bu spekülatif, manipülatif artışlar bir kenara konuldu ve böylece yeni bir döneme geçtik. Dolayısıyla buna bağlı olarak, tüm iş dünyasının fiyatlarını hızlı bir şekilde güncelleyeceğini öngörüyoruz. Yani burada kesinlikle şuna tahammülümüz yok, fiyatlar roket hızında çıkıp paraşüt hızında inmemeli. Ben buradan temsil ettiğim Ünye iş dünyasına açık çağrıda bulunuyorum. Döviz fiyatlarında bu ortaya çıkan hızlı düzeltmeye bağlı olarak, fiyatların da çok hızlı ve etkin bir şekilde güncellenmesi gerekiyor. Bu arada stok maliyetleri ve diğer bazı arızi durumlar dikkate alınarak değil, fiili, şu anda oluşan yeni döviz kuru seviyesi dikkate alınarak yeni fiyat seviyelerinin behemehal belirlenmesi ve bunların hızlı bir şekilde uygulanmaya konması gerekiyor” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.