son haberler

Cumhurbaşkanı Açıkladı: 2021 Ürünü 27 TL

Yayınlanma Tarihi: 12 Ağustos 2021 okunma

Cumhurbaşkanı Açıkladı: 2021 Ürünü 27 TL
Ekonomi
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal CNN TÜRK ortak yayınında 2021 yılı fındık fiyatını açıkladı.

Canlı yayında kritik açıklamalarda bulunan Erdoğan Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmeler yaptığı bölümde sorulan soru üzerine TMO aracılığıyla fındık alımı yapılacağını ve fiyatın 27 TL olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak mahsulleri Ofisinin 2021 fındık alım fiyatına ilişkin “Bugüne kadar buğdaydan bakliyata ve çaya kadar pek çok ürünün alım fiyatlarını açıklamıştık. Kuraklık, sel, yangın gibi felaketlerde zarar gören çiftçilerimizin ve hayvancılarımızın zararlarını da telafi ediyoruz. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde çayla birlikte temel geçim kaynağı fındık. Toprak mahsulleri Ofisimizin 2021 yılı fındık alım fiyatlarını tüm milletimizle paylaşmak istiyorum. Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite fındık için kg başına 27 lira. Levant kalite fındık içinse kg başına 26,5 liradır.

Yüksek randımanlı fındığına en az 1 lira fazla ödeme yapılacaktır. Çiftçilerimize verdiğimiz alan bazlı mazot ve gübre desteğini de kg’da 2 lira olarak veriyoruz. Tüm bunları fiyatlara ilave ettiğimizde fındık fiyatları kg’de 29,5 ile 30 lira arasında gerçekleşiyor” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.