son haberler

Ev Hanımı Şahin Fındık İşleme Tesisi Kurdu

Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2022 okunma

Ev Hanımı Şahin Fındık İşleme Tesisi Kurdu
Ekonomi
0

Ünye’de yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Şahin kurduğu fındık işleme tesisiyle aile ekonomisine katkı sunuyor.

Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındık hasadında sona gelinirken fındıkların büyük bir kısmı satılarak kazanç sağlanıyor. Vatandaşlar bir yıl boyunca ihtiyacı olan fındıkları ise tesislerde kavurartarak ve paketleterek saklıyor.

Ünye’de yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Şahin ise KOSGEB desteğiyle fındık işletme tesisi kurdu. Liseler Mahallesi Ünye İlkokulu karşısında hizmet veren tesiste kabuklu fındık kırılarak, kavrularak ve paketlenerek yemeye hazır hale getiriliyor. 2022 yılı başından bu yana hizmet veren tesiste fındık hasadıyla birlikte yoğunluk yaşanırken tesis talebi karşılamak için haftanın her günü çalışıyor.

Hem Aile Ekonomisine, Hem İstihdama Katkı

Her geçen gün gelişen ve büyüyen Ünye’de Fındık İşleme Tesisi ihtiyacı olduğunu fark ederek bu yönde çalışma yaptığını belirten Fatma Şahin, “tesisimizde müşterimizden aldığımız kabuklu fındığı kırma, kavurma, ayıklama ve paketleme işleminin ardından yeniden müşterimize teslim ediyoruz. Bu süreç boyunca tesisimizde kadın çalışanlarımızla hem tesisimizin gelişmesine hem de kadın istihdamına destek sağlamış oluyoruz. Bir kişiyle başladığımız tesisimizde şuan da 7 kişi çalıştırıyoruz. Her aşamasını özenle ve titizlikle takip ettiğimiz fındıkları temiz bir şekilde müşterilerimize teslim ediyoruz. Makinalarımızın çift olması teslimat sürecimizi hızlandırıyor” dedi.

Sezonun iyi geçtiğini belirten Şahin, “bölgemizde fındık hasadının başlamasıyla talep oluşmaya başlarken, hasadın sona erme döneminde ise yoğunluk yaşanıyor. Bize teslim edilen fındıkları bir ya da iki gün içerisinde yeniden müşterilerimize teslim ediyoruz” diye konuştu.

Fındık Ezmesi de Üretiliyor

Fındık işleme tesisinde ayrıca fındık ezmesi de üretilirken müşteriden alınan ve zarından ayrılmayan fındık isteğe göre kahvaltılık fındık ezmesine dönüşüyor. Tesiste ayrıca kavrulmuş iç fındık, naturel iç fındık ve fındık ezmesi de satılıyor.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.