son haberler

Fiskobirlik, Üreticinin Ayağına Gidecek

Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2015 okunma

Fiskobirlik, Üreticinin Ayağına Gidecek
Ekonomi
0

Fatsa Fiskobirlik, fındık üreticilerinin mahsullerini peşin olarak harmanlarından almayı planlıyor. Bu kapsamda Kumru, Korgan, Çamaş, Ünye ve Terme ilçelerinin fındık kırımını Fatsa’da gerçekleştirecek.

Fatsa Fiskobirlik Kooperatifi Başkanı Bünyamin Davu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni fındık sezonunda üreticilerden fındıklarını peşin almayı planladık. Kumru, Korgan, Çamaş, Ünye ve Terme ilçelerinin fındıklarını Fatsa ilçemizde kırımını yeni dönemde gerçekleştireceğiz. Daha sonrasında da vagon olarak satışlarını yapacağız. Bolaman Mahallesi’nde bulunan fabrikamız faaliyete geçti ve merkez bölge olarak Fatsa ilçemiz olacak. 20 bin ton fındık alabilecek kapasiteye sahip şuan ki depolarımız. Saatte 6 ton fındık karabilecek son sistem, lazerli fındık kırma makinemiz hazır. En üst teknolojiyle kırım ve işlenme olacak. Nakit olarak kendimizi hazırlandık ve üreticiye borcumuz yok.

Üreticilerin ayağına giderek fındıklarını almayı planladık. Üreticilerimin direk harmanından fındıklarını alacağız ve paralarını onlara orada vereceğiz. Üreticilerimizin bizlere olan güvenini sağlamak adına elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Popülist bir fiyat olmayacak ama üreticinin fındığını yerinde ve borsa fiyatlarının fiyatlarına göre artı olarak randımana göre değerlendirmesini yapacağız. Alımları buna göre yapacağız” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.