son haberler

Maaşlar 950’ye Çıktı

Yayınlanma Tarihi: 23 Nisan 2015 okunma

Maaşlar 950’ye Çıktı
Ekonomi
0

İşsizlerin mesleki deneyim eksikliğini gidermek ve işverenlerin istihdam etmeyi planladıkları kişileri iş başında tanımaları ve kendilerini eğitmeleri için tasarlanan ve İşbaşı Eğitim Programı(İEP) kapsamında, kişi başına ödenen rakam 650 TL’den 950 TL’ye yükseldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR Ünye İlçe Müdürü Recep Özcan, yapılan uygulamayla hem işverenlerin hem de işçilerin en iyi şekilde yararlanacağını belirtti.

Recep Özcan açıklamasında; “İşbaşı eğitim programlarımızla işverenlerimize en az 2 çalışanı olana veriyoruz. 10’da 1 şeklinde 6 aya kadar verebiliyoruz. Bunların ücretleri 10 Nisan’dan itibaren günlük 36,50 liraya çıktı. Önceden 650 lira maaş alıyorlardı, şimdi ise 950 lira maaş alacaklar. İşverenlerimize bu şekilde 6 ay bir destek sağlamış oluyoruz. Ayrıca 6 ayın sonunda işverenlerimiz bu işbaşı eğitim programlarından yararlanan kişileri işe aldığı zaman 30 ayda işveren payından yararlanabiliyorlar. Yani işverenler SSK kesintileri, işveren payı, işverenden kesilen kendi katkı payları var. Burada işverenin ödediği payı devlet 30 ay ödemiş olacak. Bu açıdan yine işverenlerimize bir destek sağlanmış oluyor, 2 çalışanı olan tüm işverenlerimize bu hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.