son haberler

Sarıkahraman, “İyi Bir Fiyat Bekliyoruz”

Yayınlanma Tarihi: 7 Temmuz 2021 okunma

Sarıkahraman, “İyi Bir Fiyat Bekliyoruz”
Ekonomi
0

2021 Yılı fındık hasat mevsimine az bir süre kala fındık işçi ücretleri Valilik tarafından belirlenmişti. Günlük asgari 120 TL olan işçi ücretlerinin belirlenmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak fındık fiyatına çevrildi.

“Bu Rakamlar Bizlerin De Kabul Ettiği Rakamlar”

Üretici yeni ürünlerinin kaç liradan satılacağını merakla beklerken Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, belirlenen işçi ücretlerini şu cümlelerle değerlendirdi; “İşçilik yevmiyeleri enflasyon oranında değişim gösteriyor. Yapılan toplantıda Ordu’da 2021 yılı fındık ürünü için işçilik maliyetleri belirlendi. Bu rakamlar bizlerin de kabul ettiği rakamlar. Belirlenen fiyatlar asgari olarak belirlenmiş durumda. Bahçe ve mahsül sahipleri bu rakamların daha aşağısında ödeme yapamaz ancak daha yukarı rakamlar işçilere ödeyebilir. Bu nedenle açıklanan asgari rakamlara göre işçinin bir günlük ücreti 120 TL olarak belirlendi.”

“Bu Yıl Rekolte İyi, Fiyatı da İyi Bekliyoruz”

Bu yıl rekoltenin iyi olduğuna dikkat çeken Sarıkahraman fiyat konusunda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iyi bir rakam açıklayacağını beklediklerini belirtti. Sarıkahraman, “Fındık fiyatı konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın iki dudağı arasından çıkacak sözleri bekliyoruz. Ünye Ziraat Odası olarak biz hem üreticinin hem tüketicinin hem de ara alıcı dediğimiz esnaf ve tüccar arkadaşlarımızın memnun olacağı bir yıl olur diye tahmin ediyorum. Fındık rekoltesi ile ilgili çalışmar devam ediyor. Bu yıl iyi bir rekolte olacağını tahmin ediyoruz. Son yağan yağmurlar da bölgemizde çok güzel oldu. Fındığa iyi geldi. Bunun devamını Cenabı Allah’tan diliyoruz. Yağmur bizim herşeyimiz. Su hayatımız dedi.

“METİP Alanlarında Çalışmalar Başladı”

Şehir dışından Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçileriyle ilgili konaklama alanlarında çalışmaların başladığını da belirten Başkan Sarıkahraman Gürcistan uyruklu işçilerin çayın yanı sıra fındık toplamak için de izinlerinin bulunduğunu açıkladı. Başkan Sarıkahraman sözlerini şöyle sürdürdü; “Mevsimlik tarım işçileri ile ilgili görüşme yapıldı. METİP ile ilgili iki adet Perşembe’de, Altınordu, Ulubey ve Ünye’de birer tane METİP alanı var. Bu alanlar her yıl fındık hasadı öncesi Kaymakamlık başkanlığında diğer birimler tarafından alt yapı çalışmaları başta olmak üzere barınma ve eğitim imkanları gibi birçok kalemde imkanlar sağlanıyor. Mevsimlik Tarım işçisinin konforu ne kadar olması gerekiyorsa o imkanlar sağlanıyor. Biz de elimizden geldiğince destekleme yapıyoruz. Adres bildirmede daha çok kolluk kuvvetlerine bildirilmesinde fayda var. Ziraat Odaları ve Tarım Müdürlüklerine de gelen işçilerin kimlik bilgilerinin bildirilmesi hususunda bilgi verildi. Gürcistan uyruklu vatandaşların fındık ve çayda serbestisi var. Onlar sadece fındık ve çay toplamada rahatlıkla gidip gelecekler.”

Pandemi tedbirlerinin alınmasına devam edildiğini belirten Sarıkahraman ayrıca şehir dışından gelecek işçilerin HES kodu başta olmak üzere pandemi tedbilerine de uyması gerektiğini kaydetti.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.