son haberler

Ünye Belediyesi “Genç Fidanlar” Projesini Başlatıyor

Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2022 okunma

Ünye Belediyesi “Genç Fidanlar” Projesini Başlatıyor
Ekonomi
0

Ünye Belediyesi, DOKA tarafından desteklenen ve 5 kurumun paydaş olduğu “Genç Fidanlar Toprakla Buluşuyor” projesinin startını verdi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “bu projeyle özellikle gençlerimizin istihdamına yönelik katkı sunarken belediyemizin satın aldığı park bahçe biriminin ihtiyacı olan mevsimlik çiçek, çalı ve ağaççıkların üretimi yapılacak” dedi.

Ünye Belediyesi öncülüğünde DOKA’nın desteklediği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın paydaş olduğu “Genç Fidanlar Toprakla Buluşuyor” Projesi kamuoyuna tanıtıldı.

“Önemli Bir Projeye Birlikte İmza Atacağız”

Proje hakkında bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye Belediyesi “Genç Fidanlar” Projesi çerçevesi içerisinde paydaşlarımızla birlikte DOKA’nın da katkıları ile Ünye’de önemli bir projeye imza atacağız. Paydaşlarımız, Ünye Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğümüz, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odası Başkanlığımızla birlikte Ünye’de gençlerimizin istihdamına yönelik kendilerinin gelişimini sağlamak, onları hayata hazırlamak ve aynı zamanda da ilçemizin çalı, çiçek, fidan ve bitki türünde Park Bahçenin ihtiyacı olan peyzaj düzenlemelerinde tüm ürünleri kendi bünyesinde yetiştirmek üzere bir faaliyetin içerisine girdik. Bu süreç içerisinde ihtiyacımız olan bitki türlerinin temin edilmesi önemli olduğu gibi bunun yanında gençlerimizin aynı zamanda bu ortam içerisinde onların yetişmesi, yetiştirilmesi geleceğe hazırlanması da önemlidir” dedi.

“Projemizde Gençlerimiz Yer Alacak”

Başkan Tavlı konuşmasında proje kapsamında ilk etapta 20 gencin projeden yararlanacağını ifade ederek, “proje başlatıldıktan sonra gençlerimiz bitki yetiştirmesinden bitki çeşitlerinin hangilerinin pazarda karşılık bulacağına kadar gençlerimize eğitim verilecek. Bitki çeşitlerinin yetiştirilmesinden pazarlanmasına kadar gençlerimize imkan sağlanacaktır. İnşallah bu projemizle gençlerimizin hem yetişmesi, hem de yetiştirilmesi sağlanmış olacak” diye konuştu.

“Proje Kapsamında 2 Adet Serayı Hizmete Sunacağız”

Ordu Valiliği ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin de projeye katkı sağladığını ifade eden Başkan Tavlı, “Ordu Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve aynı zamanda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımızın ciddi anlamda destekleri var. DOKA bu projemize %78 oranında destek vermektedir. Geri kalan %22 oranını da biz karşılamaktayız. Proje kapsamında 2 adet serayı da hizmete sunacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Projeye müracaatların şahsen alınacağı belirtilerek başvuru sürecinin 24 Ekim  2022 tarihinde Ünye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğüne başvurular alınmak kaydıyla başlayacağı kaydedildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.