son haberler

Ünye OSB’de İlk Yatırımcı Uslu Fındık…

Yayınlanma Tarihi: 31 Mart 2021 okunma

Ünye OSB’de İlk Yatırımcı Uslu Fındık…
Ekonomi
0

Ünye’nin ekonomisine güç verecek olan Ünye OSB’de çalışmalar hızla devam ediyor. Alt yapı ihalesinin ardından yer teslimi yapılan yüklenici firma çalışmalarına başlarken OSB alanına kurulacak ilk fabrika için de imza atıldı.

Ünye Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen imza törenine Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY, Belediye Başkanı Hüseyin TAVLI ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim ARGAN katılırken şirket yetkililerine yatırım için ruhsat verildi.

Şirketin yönetim kurulu üyesi Murat USLU ruhsat tesliminde yaptığı açıklamada, “Altyapı projeleri ile birlikte bizde fabrikanın inşaatına başlayacağız. Çalışmalarımızın tamamını 1 yıl içinde tamamlamayı düşünüyoruz. Bölgede parmakla gösterilecek çok özel bir tesis olacak. Bu tesisimizde Avrupa’ya ihracat odaklı çalışacağız. Şuan ki mevcut yerimiz aynı şekilde kalacak ve oradan da iç piyasaya çalışacağız” dedi.

Güney, “İlkler Hep Özeldir ve Farklıdır”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney “Ünye OSB yılların özlemi olduğu için herkesi heyecanlandıran bir proje. Devlet, millet iş birliği içerisinde zor süreçler aşıldı. Alt yapı ihalesi ve yer teslimi yapıldı ve kazmalar vuruldu. Biz 4 yılda yapılacakları 1 yıla sığdırdık. Bunu yaparken de yerelde yek vücut olduk, ortak bir bakış açısı ile hareket ettik. Bunun içerisinde müteşebbislerimizde büyük rol aldılar. İlkler hep özeldir ve farklıdır. Biz bu anlamda Uslu Fındığı tebrik ediyoruz. Biliyoruz ki çok kısa süre içerisinde burada yer tahsis ettiğimiz firmalar daha alt yapı bitmeden OSB’yi fiilen yatırım anlamında dolduracaklar. Bu istihdama katkı sağlayacağı gibi ilçemizdeki sermaye birikimine ve yeni yatırımların yapılmasına da öncülük edecek” diye konuştu.

Tavlı, “Burada İlk Olarak 30 Milyon TL’nin Üzerinde Bir Yatırımı Gerçekleştirilecek”

Törende konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “Ünye’de kronik vaka haline dönüşmüş olan ve hep konuşulup da bir türlü neticesine ulaşılamayan Ünye OSB ile ilgili girişimlerimizi hızlandırdık. Bir dakika bile zaman kaybetmeden süreçte gerekli olan işlemleri tamamlayarak bu güne geldik. Yatırımcılarımız, sanayicilerimiz bu bölgenin bir an önce hayata geçirilmesi ile ilgili sabırsızlıkla beklediklerini bizlere ifade ettiler. Alt yapı ihalesinin ardından yapım süreci sürerken, sanayicilerimiz de bir taraftan kendi inşaat kısımlarını tamamlayarak hizmet sektöründe faaliyet gösterecekler. Bizim yerel yönetim olarak en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de istihdam noktasında sıkıntılar yaşamamızdı. Biz bundan böyle bölge insanının kendi ilçesinde iş bulacak olmasının, yerinde karnını doyurma fırsatı bulmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Burada ilk olarak 30 milyonun üzerinde bir yatırımı gerçekleştirilecek. OSB’mizdeki ilk tesisin fındıkla ilgili olması da bizi ayrıca mutlu etti” dedi.

Argan, “Bundan Böyle OSB ile ilgili Yatırım, Üretim ve İstihdam Konuşulacak”

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ise; “Çok önemli bir ana şahitlik ediyoruz. Ünyeli müteşebbisimiz Uslu Fındık Sanayi ve Tic. A.Ş’nin Ünye OSB’de kuracağı tesisin  ruhsatını vereceğiz. OSB’de zorlu süreci geride bıraktık, artık yatırımların yapıldığı, üretime geçilecek bir sürece geldik. Bundan böyle OSB ile ilgili yatırım, üretim ve istihdam konuşulacak. Kısacası 40 yıllık bir özlemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte Ünye’mizde artık ikinci OSB, Entegre OSB’ler olur inşallah. OSB’ler lokomotiflerdir. Özellikle son dönemde pandemi ile birlikte yaşamış olduğumuz ekonomik krizin Ünye’de sonlanmasına, istihdamın ciddi anlamda artmasına vesile olmasını diliyorum. Ünye’mize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.