son haberler

Ünye’de Tek Dal Fındık Yaygınlaşıyor

Yayınlanma Tarihi: 8 Nisan 2021 okunma

Ünye’de Tek Dal Fındık Yaygınlaşıyor
Ekonomi
0

Ünye Ziraat Odası ile Ünye Muhtarlar Derneği arasında imzalanan protokolle 85 mahalle muhtarına tek dal olarak bilinen Türk Fındığı fidanı verildi. Projenin amacı ise Türk fındığını gelecek nesillere taşımak, tanıtmak.

Ünye Ziraat Odası ile Ünye Muhtarlar Derneği arasında protokol imzalandı. “Geleceğe Bir Fındık” projesi kapsamında Ünye Ziraat Odası’nda bir araya gelen Başkan Osman Sarıkahraman ile Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan Türk fındığının yaygınlaşması ve gelecek nesle aktarılması amacıyla protokol imzaladı. Tek dal fındık olarak bilinen Türk Fındığı diğer adı ile Bolu Fındığı fidanından her muhtara 5 adet teslim edildi.

İmzalanan protokol ile ilgili yapılan açıklamada, “Oda Başkanımız Osman Sarıkahraman ile Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan’ın birlikte yürütecekleri Ünye Ziraat Odası Ar-Ge Proje Ofisinin yapmış olduğu “Geleceğe Bir Fındık” projesinin protokollerini bugün imzaladı. Proje kapsamında ilçemiz 85 Muhtarlığına her muhtar için 5 er adet Türk Fındığı (bolu ) teslim edilecektir. Amacımız Türk fındığını gelecek nesillere taşımak, tanıtmaktır” denildi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.