son haberler

Yaman, “Altın Yatırımcısına Kazandırdı”

Yayınlanma Tarihi: 1 Aralık 2021 okunma

Yaman, “Altın Yatırımcısına Kazandırdı”
Ekonomi
0

Altın ve Dövizde son haftalarda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Yaman Kuyumculuk ve Pırlanta İşletmesi Sahibi Ahmet Yaman altının kısa vadede de yatırımcısına kazandırdığını belirterek, “yatırım için altın her zaman kazandırır” dedi.

Altın ve döviz piyasasında son yılların en büyük yükselişi kaydedilirken ekonomide yaşanan gelişmeler vatandaşları şaşkına çevirdi. Dolar ve euronun yükselmesinin yanı sıra altın fiyatları da zirveyi gördü. Ani iniş çıkışlarla birlikte her geçen gün farklı rakamların ortaya çıkması hem yatırımcıları hem de döviz-altın borcu olan vatandaşları düşündürüyor.

Son haftalarda altın ve dövizde yaşanan gelişmeleri Yaman Kuyumculuk ve Pırlanta İşletmesi Sahibi Ahmet Yaman Ünye TV’ye değerlendirdi.

“Dolarda Zirveyi Gördük, Bir Süre Sakin Geçiş Yapacağını Düşünüyorum”

Bundan yaklaşık iki hafta önce altının yukarıya doğru ivme yapacağını söylemiştik. Bu piyasadaki ekonomik sıkışmanın doların ve euronun dış piyasadaki etkileri Türkiye’de de ister istemez kendini gösterdi. Hükümet elinden geleni yapmaya çalışıyor ama malesef ekonomik anlamda sıkıntılar çektiğimiz için dolara istenilen freni koyamadık. Doların patlamasıyla altında kendini yukarı doğru aldı. Gerçi altının onsunda çok değişiklik yok ama doların yerinde durmayışı fiyatı yukarı çekti. Buralar zirve gibi görünüyor. Doların bir müddet buralarda sakin bir geçiş yapacağını düşünüyorum” dedi.

“Merkez Bankası’nın Müdahalesi Doları Biraz frenledi”

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirdiği dolara müdahale hamlesini de değerlendiren Yaman, “İhracat anlamında Türkiye’nin biraz daha rezerv yapması için devlet bu husulara müdahale etmedi ama bugün bir müdahale geldi. Merkez Bankası’ndan piyasalara son zamanların en yüksek satışı geldi. Dolaru durdurdu. Yoksa dolar bugün 14 liraları gördü. Bu müdahale ile dolar 13 TL seviyelerinde seyretti. Önümüzdeki günlerde ise doların bu seviyelerde biraz duracağını düşünüyorum. Ama artık fiyatların geri dönüşünü kimse hayal etmesin. Biz de bu rakamları beklemiyorduk” dedi.

“Altın Yatırımcısı Kazandı”

Ekonomide yaşanan gelişmelerin altın fiyatlarını da yükselişe geçirdiğini belirten Yaman Kuyumculuk ve Pırlanta İşletmesi Sahibi Ahmet Yaman “Altın yatırımcısına mutlaka altın alsın tavsiyelerinde bulunuyorduk. Borcu olanların, fındığını bekletenlerin, kenarda parası olanların altın alması konusunda sürekli söylüyorduk. Bu söylemlerimizin doğruluğu da son haftalarda altın fiyatlarının tırmanışta olmasıyla görülmüş oldu. Altın yatırımcısı kazandı” dedi.

“1 kg. Altın Alan 250 Bin TL Kar Yaptı”

Altının bundan sonraki süreçte nasıl bir politika izleyeceğine ilişkin ise Yaman şu değerlendirmeyi yaptı; “bundan sonraki süreçte altın yükselirmi sorusuna ise bir süre bu seviyelerde seyredeceğini düşünüyorum. Hatta fiyatta biraz gerileme yapsa da ben yine uzun vadede altının yükseleceğini söylüyorum. 1 ay önce 1 kg. Altın alan 250 Bin TL kar yaptı. Bu çok müthiş bir kazanç. Altın gibi kazandıran hiçbir yatırım yok. Mart-Nisan gibi fiyatların biraz daha toparlanacağını düşünüyorum.”

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.