son haberler

102’NCİ KEZ KUTLADIK…

Yayınlanma Tarihi: 16 Mart 2023 okunma

102’NCİ KEZ KUTLADIK…
Gündem
0

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilerek Milli Marşımız olarak ilan edilmesinin üzerinden 102 yıl geçerken, Ünye’de düzenlenen programda İstiklal Marşımızın önemine dikkat çekilerek Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve 12 Mart 1921’de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilen İstiklâl Marşı’nın kabulünün 102. yılı nedeniyle Ünye’de program düzenlendi.

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleştirilen programda öğrenciler hazırladıkları gösteride Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunuldu. Öğrencilerin sunumu izleyenlerden tam not alırken, program sonunda İstiklal Marşı’nın 10 kıtası yine öğrenciler tarafından seslendirildi.

Müdür Ünel, “İstiklâl Marşı’nı Sevmek, Ülkemizi Sevmektir”

Okul Müdürü İsa Ünel günün anlam ve önemine dikkat çekerek yaptığı konuşmasında, “Bugün İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102.yılını kutluyoruz. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’mızı, bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyoruz. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir şaheserdir.  İstiklâl Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir, coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır, vakur bir şekilde okumak bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için, Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı “Milli mücadele ruhunu” yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir. Mehmet Akif milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hâkim bir veteriner, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşı’nda iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir adamı, bir politikacı, bir gönül insanı, hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti. Yüce destanı yazan usta şairi ve bu destanı yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anıyor ve şanlı bayrağımızın göklerde, İstiklal Marşı’mızın dillerde, vatan sevgisinin iman dolu göğsümüzde ebediyen var olmasını diliyorum” dedi.

Program okullar arası düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.