son haberler

14 Yıllık Gelenek Bozulmadı

Yayınlanma Tarihi: 1 Haziran 2015 okunma

14 Yıllık Gelenek Bozulmadı
Gündem
0

2000 Yılında kapatılan Fatsa Et Balık Kurumunda çalışan ve emekli olan 90 kişi, 14 yıldır birlik ve beraberliklerini düzenledikleri yıllık toplantılarla sürdürüyor. Toplantıya katılan Fatsa Et Balık Kurumu’ndan Emekli Müdür Raif Yetim, bir araya gelerek geçmiş anılarını tazelediklerini belirtti.

Fatsa Et Balık Kurumu’ndan emekli ve yıllık toplantıları organize eden Gazanfer Göksu, 14 yıldır dayanışma ve vefakârlık örneği gösterdiklerini belirterek, bundan sonra ki süreçte de birlikteliklerini devam ettireceklerini söyledi.

Göksu; “Bizler Fatsa Et Balık Kurumuna 1978 yılında yani açıldığı günden itibaren çalışmaya başladık. Et balık kurumunun 2000 yılında kapatılmasıyla emekliye ayrılan 90 arkadaşımızla birlikte 14 yıldan bu yana bir araya geliyoruz. Hiçbir zaman birbirimizi bırakmayacağımızı, her sene fedakârlık göstererek buluşacağımızı söyledik. Şu anda 14.’sünü kutlayacağımız emekliler yılının birlik beraberlik dayanışmasını yapıyoruz. Fatsa Et Balık Kurumundan emekli olup da Amasya, İstanbul, Erzurum gibi Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış ve çoğunluk Ünye ile Fatsa olmak üzere bütün arkadaşlarımız bazen Ünye’de bazen Fatsa’da toplanıyoruz. Senede bir toplandığımız için daha çok hal hatır soruyoruz, ölen arkadaşlarımız yâd ediyoruz. Bizim bildiğimize göre daha önce hiçbir fabrika ya da kurumdan emekli olup da bizim gibi bir araya gelen veya görüşmeye bu şekilde devam eden hiç kimse yok ya da öyle tahmin ediyoruz” dedi.

Fatsa Et Balık Kurumu’ndan Emekli Müdür Raif Yetim ise bir araya gelerek geçmiş anılarını tazelediklerini belirterek; “Bugün burada bulunmamızın nedeni, çalıştığımız yıllarda birlikte olduğumuz arkadaşlarla bir arada olmak, geçmişi hatırlamak, anılarımızı tazelemek ve mutluluğu birlikte yaşamak için İstanbul’dan buraya geldim. Zaten arkadaşlarımız bugüne kadar 13 yıl birlikte olmuşlar. Ben geçtiğimiz yıl öğrendim bu birliktelik toplantılarını ve yıllık toplantı yapılacağı zaman haberim olsun mutlaka bende programa katılırım demiştim. Allah nasip etti bugün buradayım. Çok mutluyum, arkadaşlarımı gördüm, herkesle beraber oldum, geçmiş anılarımız tazelendi. Bunları tekrar tekrar yaşamak lazım. Yani geçmişle birlikte insan çalışma yaşamında uzun süre birlikte olduğu, sosyal ve ekonomik hayatı birlikte yaşadığı kişilerle beraber yılda 1 kere dahi olsa bir araya gelmek insanı mutlu ediyor. Organizasyonu yapan arkadaşlarımıza, emeği geçen arkadaşlarımıza ve buraya katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.