son haberler

19 İLÇEDE YENİ TRAFİK DÜZENLEMELERİ YAPILACAK

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2023 okunma

19 İLÇEDE YENİ TRAFİK DÜZENLEMELERİ YAPILACAK
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda düzenlenen 2023 yılının ikinci UKOME toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda 19 ilçeden gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı.

Gerçekleştirilen toplantıda Ulubey İlçesi’nde hız sınırları yeniden belirlendi.  Buna göre Altınordu- Ulubey yolu üzerinde Karadeniz-Akdeniz yolunun (Dereyolu) başlangıcı sayılan Topçam sapağı bölgesinden Ulubey ilçe girişine kadar olan bölgede hız sınırı 100 km’den 80 km düşürüldü.

30 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan Başkanlığında, komisyon üyesi kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda 30 gündem maddesi görüşüldü. Gündemde yer alan maddelerin 18’i karara bağlanırken 12 madde ise inceleme ve etüt edilmesi amacıyla alt komisyona havale edildi.

ÜNYE İLÇESİ’NDE FAALİYET GÖSTEREN ÖZEL MOTORLU TAŞIT EĞİTİM ALANI GÜZEGAHI DEĞİŞTİ

Gerçekleştirilen toplantıda Ünye ilçesinde faaliyette bulunan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu eğitimi ve uygulama sınav güzergâhının belirlenmesine ilişkin komisyon raporu da oylanarak kabul edildi.

ALTINORDU, FATSA VE ÜNYE’DE HIZ KESİCİLER KONULACAK

 UKOME toplantısında ayrıca Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde yaya güvenliğinin arttırılması ve şehir içi hız limitlerinin aşılmaması amacıyla kısa sürede yıpranan ve sökülen plastik kasisler yerine uzun ömürlü asfalt kasis yapılması kararları alındı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.