son haberler

60 Yaşında Hem Yapıyor, Hem Çalıyor

Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2015 okunma

60 Yaşında Hem Yapıyor, Hem Çalıyor
Gündem
0

Ünye’de yaşayan Ahmet Aydın, internetten izlediği neyzenlere özenerek hem ney üretti hem de çalmayı öğrendi.

Fiskobirlik’ten emekli olan ve çeşitli aktivitelerle uğraşan 60 yaşındaki Ahmet Aydın, internetten izlerken ney seslerine ve neyzenlere karşı ilgisi arttı. Kısa bir araştırmanın ardından konservatuara giden ve 1 yılın ardından sertifika alan Ahmet Aydın, ney çalmayı öğrendi. Bununla da yetinmeyen Aydın, endüstri meslek lisesinde yetişmenin vermiş olduğu avantajla, Ünye kamışlarından ney üretmeye başladı.

60yasinda_hemyapiyor_hemcaliyor (2)Ney çalma ilgisinin nasıl başladığını anlatan Ahmet Aydın; “İnternetten ney sesleri ve neyzenlerin videolarını izlerken, ney sesine karşı duygusallaştım ve öğrenmeyi çok heves ettim. Acaba ben de ney çalabilir miyim diye düşündüm. Daha sonra araştırdım ve Ünye konservatuarında bu konuda ders verildiğini öğrendim. 2014 yılında kaydımı yaptırdım ve 6 ay eğitim gördüm. 2015 yılında bir 6 aylık daha Halk Eğitim’in konservatuarına gittim. Ondan sonra evimde kendi başıma ney üflemeye başladım. Şu anda derslerime çalışıyorum. En az 3 günde bir elime alıyorum. Artık hastalık haline geldi, boş olduğum anda neyi elime alıp üfleyesim geliyor” dedi.

“Kursta En Yaşlı Bendim”
Ney öğrenmek için gittiği kurslarda kendisinden başka yaşlı görmediğini 60yasinda_hemyapiyor_hemcaliyor (3)belirten Aydın, “Kursta benden daha yaşlı hiç kimse yoktu. Ney üflemek zor bir iş ama kursta bulunan gençlere ben becerebiliyorsam siz de yapabilirsiniz dedim. Örnek olmaya çalıştım” dedi.

“Ünye’nin Kamışlarını Değerlendiriyorum”
Ünye sahilinde gördüğü kamışları değerlendirdiğini ifade eden Aydın; “Ben Meslek Lisesi mezunu olduğum için alet hurda işleri ben de vardır. Bir şey gördüğüm zaman onu tamir etmek gelir içimden. Ünye’de deniz kıyısında kamışları gördüğüm zaman neyi ben de yapabilirim düşüncesine kapıldım. Kasım ayına girerken kamışlardan kestim, onları kuruttum ve bir yıl sonra içi boşalınca internetten de yardım alarak ney yaptım. Neylerim çok güzel ve şu anda çalıyorum. Kurumaya bıraktığım kamışlar da var. En az 100 tane çıkabilir. Bunu yaparken de Ünye’nin kamışlarını değerlendirmeye çalışıyorum” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.