son haberler

Açık Havada Sinema Keyfi

Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2015 okunma

Açık Havada Sinema Keyfi
Gündem
0

Ordu’da düzenlenen ’Sinema Günleri’ projesi ile mahallelerdeki çocuklar ve mahalleliler açık havada patlamış mısır ile birlikte sinema izleme fırsatı buluyor.

Ordu Valiliği ile Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün hazırladığı ’Sinema Günleri’ projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayının ardından uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Erenli Mahallesi’nde sinema gösterimi gerçekleştirildi.

Erenli Mahallesi’nde düzenlenen film gösterimine Ordu Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak ve mahalle sakinleri katıldı. Mahalle meydanına kurulan dev ekranda tüm mahalleliler tarafından hep birlikte ’Babam ve Oğlum’ filmi gösterildi. Erenli Mahallesi sakinlerinin katıldığı film gösteriminde proje kapsamında seyircilere patlamış mısır dağıtıldı. Film gösteriminde ayrıca, sinemayı ilk defa gören çocuklar ve mahalle sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.

“Hiç Sinema Görmeyenlere Ulaşıyoruz”
Programda konuşan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, “Projemizin amacı herkese kültür, herkese sanat düşüncesidir. Bu bağlamda uzak mahallelerimizde özellikle de hiç sinema görmemiş çocukları sinema ile buluşturarak sinemayı tanımalarını sağlıyoruz. Tüm ilçelerimizde uygulayacağımız etkinlikler ile sinemayı toplumumuza kazandırmaya, sevdirmeye çalışıyoruz. Uzak mahallelerimizdeki öğrencilerimiz, metropollerdeki birçok etkinliğe katılamıyorlar. Bu sebeple biz onların ayağına gelerek, kültür faaliyetlerimizi onlarla paylaşmaya çalışıyoruz. İlgi alaka çok güzel, yöre halkı projemizi çok benimsedi, ilerleyen yıllarda da bu etkinlikleri sürdüreceğiz” dedi.

7’den 70’e Hayranlıkla İzlendi
7’den 70’e tüm mahalle sakinlerinin izlediği film sonrası vatandaşlar ve çocuklar duygularını paylaştı. Mahallelerine ilk defa gelen sinemanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Erenli Mahallesi halkı, projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.