son haberler

Ahmet Durak Borsa Başkanlığına Aday!

Yayınlanma Tarihi: 2 Eylül 2022 okunma

Ahmet Durak Borsa Başkanlığına Aday!
Gündem
0

1 Ekim’de yapılacak olan Ünye Ticaret Borsası Başkanlığına Durak Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı Ahmet Durak aday olduğunu açıkladı.

Ekibiyle birlikte basın karşısına çıkan Durak, yaklaşan seçimi değerlendirdi.

Durak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2022 FINDIK SEZONU DEĞERLİ ÜRETİCİLERE, ZAHİRECİLERE, FINDIK İŞLETME TESİSLERİNE VE ÇALIŞANLARINA HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİYLE SÖZLERİME BAŞLAMAK İSTERİM. 1 EKİM YAPILACAK OLAN ÜNYE TİCARET BORSASI BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE BAŞKAN ADAYI OLDUĞUMU SİZ VE BORSA ÜYELERİMİZLE PAYLAŞMAK İSTERİM. GEÇMİŞ DÖNEMLERDE TİCARET BORSAMIZIN YÖNETİMİNDE VE MECLİSİNDE GÖREV ALDIM. BU YENİ DÖNEMDE BORSAMIZI EN İYİ NOKTAYA GETİRMEK İÇİN, BİRLİKTE İSTİŞARE EDEREK YENİ DÖNEM LİSTEMİZİ OLUŞTURDUK. ALLAH BİZLERİ MAHÇUP ETMESİN. ZAMANI GELDİĞİNDE BİR ÖNCEKİ BAŞKANLAR GİBİ KENDİ İSTEĞİMİZLE BU BAYRAĞI GENÇLERE BIRAKMAYI İSTİYORUZ. BİZLER ÜYELERİMİZE VE ÜNYE’MİZE GÜZEL HİZMETLER YAPMAK İÇİN EKİBİMİZ İLE BU GÖREVE TALİP OLDUK”

Durak Neden Aday Olduğunu ise şöyle açıkladı:

NEDEN ADAY OLDUM?

“Bildiğiniz üzere Ünye Ticaret Borsası kuruluşundan bu yana yapılan seçimlerde göreve gelen başkanlarımız hep iki dönem (4+4 şeklinde) hizmet etmişler bu dönem bitiminde de kendi rızaları ile başkanlık görevlerinden ayrılmışlardır. Önceki başkanlarımız 8 yıl görev yapmışlardır. Burada mevcut konumda görev yapan başkan 8 yıllık hizmet süresinin dolmasına rağmen bu görevden ayrılmak istemediğini ve bu makamda kalabilmek içinde Ünye Ticaret Borsasının tarihinde hiç görülmemiş şekilde Borsa Ticareti ile yakından uzaktan hiçbir alakası olamayan üyeleri borsamıza kayıt ettirmiştir.

Bundan sonraki yıllarda ebedi başkan olabilmek için ilk adımını atmıştır. Ünye Ticaret Borsası tarihinde birçok seçim yaşandı seçime giren başkan adaylarımızın hiç biri böyle bir yola tenezzül etmedi. Gerçek adaylar ile demokratik şekilde yarıştılar kazanan da kaybeden de seçim sonunda birbirlerini tebrik ederek yollarına devam ettiler. Mevcut başkanın yaptırmış olduğu bu kayıtları öğrendiğimizde zaman bir hayli ilerlemişti. Bizlerde onunla yarışabilmek adına istemesek de önlemlerimizi aldık. Ama bu bizim de istemediğimiz bir durum. Aslında seçim Ünye Ticaret Borsasının gerçek üyeleri ile yapılmalı. Size sözümüzdür, bizleri bu makama layık görürseniz ilk yapacağımız bu yanlışların düzeltilmesi için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Ünye Ticaret Borsasının gerçek üyelerinin olduğu bir tabloya en kısa zaman da dönmenin yolunu bulacağız. Biz borsamıza ebedi başkan istemiyoruz. Borsamıza ve şehrimize hizmet etmek İsteyen her arkadaşımız belirli dönemlerde görev almalı. Bu makamlar etiket makamı değil hizmet makamı olmalıdır. Onun için geriden gelen genç, aydın, düşünceli arkadaşlarımızın önü açılmalıdır.

Mevcut başkan hizmet yaptığı dönemde borsamıza modern bir hizmet binası kazandırmıştır. Bundan dolayı bir üye olarak kendisine müteşekkiriz. Ama ondan önce görev yapan başkanlarımızdan Hasan Basri DURAK ilk Borsa Hizmet binasını, Osman ATİK Mesleki Çıraklık Eğitim Okulunu borsamıza kazandırmıştır. Emeği geçen, hizmet veren herkese teşekkür ediyoruz. Bizlerde yeni genç Jenerasyon olarak inşallah üyelerimizin destekleri ile buraya geldiğimizde, hedeflediğimiz önemli şeyler var.

1. En kısa sürede modem bir zahireciler sitesinin kurulması ile ilgili gerek yerel yöneticiler, gerekse büyük şehir, gerekse Ankara ile sıkı temaslarımız olacak. Üyelerimize layık olacak modern bir zahireciler sitesini mutlaka üyelerimize kazandıracağız.

2. Borsamız bünyesinde oluşturulacak fonlar ile dalında başarılı yüksekokul öğrencilerimize burslar vereceğiz.

3. Bölgemizde hatalı yapılan fındık ticaretinin daha karlı ve kazançlı duruma getirilebilmesi için üyelerimizle toplantılar yaparak ortak akılla üretebileceğimiz çözümler ile ticarette yapılan yanlışları önlemeye gayret edeceğiz.

4. Şehrimize kurulacak olan üniversite yerleşke alanına borsamızın adını taşıyan bir mühendislik binasını kazandıracak çalışmalar yapacağız.

5. Sizlere hesap verilen, sizlerle her konuyu paylaşan bütün toplantıların sonuçlarını şeffaf bir şekilde sizlere ulaştıran bir yönetim biçimi oluşturacağız.

6. Borsamızın bütün araç ve gereçlerini makamına uygun bir şekilde kullanacağız.

7. Zahireci ve fabrikacılarımızın işini kolaylaştıracak Randıman Makinesi alınması konusunda üyelerimiz ile görüşerek borsamızın da katkı sunacağı bir bütçe oluşturarak bu makineleri üyelerimize kazandırmak planlarımız arasındadır. Başka ihtiyaç talepleri olması durumunda da bunların karşılanması için çözümler üreteceğiz.

8. Her katıldığımız toplantıda şehrimizi ve sizleri en iyi şekilde temsil etmek için üstün gayretler göstereceğiz.

Bütün bunları yapmak, yanlışları düzeltmek, Ünye Ticaret Borsasına yakışan bir yönetim ve temsil düşüncesi ile yola çıktık.

İşte bütün bunları hayata geçirmek için aday oldum.

Daimi başkanlık gibi bir düşüncem yok, asla olmayacak.

Üyelerimizin ekibime güvenmesini ve destek vermelerini bekliyorum. Bu seçimin tüm üyelerimiz ve borsamız için hayırlı uğurlu olmasını diler, saygılar sunarım”

2022 YILI ÜNYE TİCARET BORSASI ADAY LİSTESİ

1- DURAK FINDIK SANAYİ TİCARET A.Ş.

2-DOST FINDIK GIDA KUY. İNŞ. TAH. NAK. TUR. MÜH. İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

3-KURTSAN TARIM ÜRÜNLERİ İNŞ. NAK. İÇ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

4-BAKIRCILAR TARIM ÜRÜNLERİ İTH. İHR. TİC. LTD. ŞTİ.

5-FINDIKÇI TAR. ÜR. GID. SAN. İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ

6-ÖMER FURKAN USTAOĞLU

7-İSA BACACI / BACACI TİCARET

8-KARA KARDEŞLER TAR. ÜR. NAK. OTOM. VE İNŞ. MAL. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

9-İRTEMLER TAR. ÜR. GIDA NAK. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

10-BAKIRCILAR TARIM ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. – SAMİ BAKIRCI

11-COŞKAN TİC. İNŞ. NAK. TAR. ÜR. GID. GİY. İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

12-DEMİR TARIM ÜRÜN. GIDA İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

13-HAKAN ÇELİK

14-DEMİRCİOĞLU İÇ VE DIŞ TİC. NAK. İTH. İHR. TUR. TAŞ. LTD. ŞTİ.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.