son haberler

Alparslan Türkeş Doğum Gününde Ünye’de Anıldı

Yayınlanma Tarihi: 26 Kasım 2021 okunma

Alparslan Türkeş Doğum Gününde Ünye’de Anıldı
Gündem
0

Ülkü Ocakları Ünye Şubesi, Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü nedeniyle Ünye’de bir etkinlik düzenledi.

Fevzi Çakmak Sosyal Tesislerinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken Ülkücülerin Lideri, MHP’nin Kurucusu Alparslan Türkeş’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin sunuldu. Programda, Başbuğ Türkeş’in düşüncelerini ifade eden sözler okundu. Ardından şiir dinletisiyle devam eden programda Ülkü Ocakları Ünye Şubesi Başkanı Serkan Gürken konuşma yaptı.

“Türk Gençliği Başbuğ’umuzun izinde devam edecek”

Sözlerine Başbuğ Alparslan Türkeş’in sözleri ile başlayan Ülkü Ocakları Ünye Şube Başkanı Serkan Gürkan, “Ülkü Ocaklarının içimizde yanan ilk ateşi ve ülkücü heyecanımız o günden bugüne büyümeye devam etti ve bizi bugünlere getirdi. Başbuğ’umuz, Türk Dünyası’nın bir derdi olduğunda çare bulmaya çalışarak soydaşlarımızı daima gözetirdi. Yakın tarihimize bakıldığında Türkiye’de ve yakın coğrafyamızda moda haline gelen, geçlerimizi etkisi altına alarak milli ve manevi benliklerinden uzaklaştıran komünizm ve her türlü aşırı ideolojilerle mücadele etmek Başbuğ’umuzun öncelikle benimsediği konulardan olmuştur. Gençlerimizi Ülkü Ocakları gibi nezih bir çatı altında toplayarak, Türk gençliğinin altını oymaya çalışan güçlere karşı sağlam bir kale haline getirmiştir. Türk gençliği Ülkü Ocaklarında dün olduğu gibi bugünde Başbuğ’unun izinde ahlak çizgisinde yetişmeye devam edecek ve milliyetçilik ateşinin yandığı bir ocak olmayı sürdürecektir.” dedi.

“Gönlümüzdeki Türkeş Sevgisi Bakidir”

Ülkü Ocakları Ordu İl Başkanı Doğan Mert Duran yaptığı konuşmasında; “Bugün burada tüm dünyevi menfaatleri elinin tersiyle itmiş, Türk-İslam davası uğruna 80 yılını feda etmiş, dava uğruna 5 binden fazla evladını şehit vermiş Ülkücü hareketin kurucusu, yol başçımız, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in doğum günü vesilesi ile anmak için bir araya geldik. Başbuğumuzu 104. yaş gününde saygı, sevgi ve dualarla anıyoruz. Alparslan Türkeş bedenen aramızdan ayrılmış olabilir. Ama gönlümüzde Türkeş sevgisi bakidir. Başbuğ Türkeş inandığı ve bağlandığı davası ve Türklük uğruna her türlü zorluğa göğüs germiş, bu yol dikenli deyip geri dönmemiş ve girdiği hiçbir yolda tereddüt etmeden ilerlemiş bir dava adamıdır.” ifadelerinde bulundu.

“Ülkü Ocakları İhtiyaç Duyulan Her Alanda”

Başbuğ Alparslan Türkeş’in ömrünü Türkiye ve Türklük sevdasına adadığını hatırlatan MHP Ünye ilçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu konuşmasında; “Bir dava etrafında toplanmak için bizlere önderlik etmiş, yol göstermiş, ömrünü Türkiye sevdasına adamış merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Milliyetçi hareket davası kurulduğu günden bugüne kadar milletinin ve ülkesinin yanında olmuş. Güçlü teşkilatlanmasıyla ve Ülkü Ocakları ile ihtiyaç duyulan her alanda bende varım demiştir. Aşılamaz, çözülemez denilen her sorun önce Allah’ın izni, liderlerimizin vizyon ve kararlılığı, milletimizin duasıyla çözülmüştür, çözülmeye de devam etmektedir” dedi.

Program tüm katılımcıların ayağa kalkarak ettiği Ülkücü yemini ile sona erdi.

Programa İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, MHP Ünye İlçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, Ülkü Ocakları Ordu İl Başkanı Mert Doğan, Türk Eğitim- Sen Ünye Şube Başkanı Dursun Eyipınar, Ülkü Ocakları il ve ilçe yönetimleri ve Ülkü Ocakları mensupları ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.