son haberler

Argan, “Ünye OSB ve Kültür Merkezi’nde Sıkıntı Yok!”

Yayınlanma Tarihi: 20 Ocak 2022 okunma

Argan, “Ünye OSB ve Kültür Merkezi’nde Sıkıntı Yok!”
Gündem
0

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan Ankara dönüşü yaptığı basın toplantısında Ünye OSB ve Kültür Merkezi inşaatlarının devam ettiğini belirterek “çalışmalarda hiçbir sıkıntı yok, süreç takvimine göre işliyor” dedi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile Ankara’da yaptığı temasları düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Başkan Tavlı Ünye OSB ve Kültür Merkezi inşaatına ilişkin yaptıkları görüşmeleri kamuoyu ile paylaştı.

“Ünye OSB Heyeti Önümüzdeki Hafta Toplanacak”

OSB ile ilgili yaptıkları ziyaretleri değerlendiren Başkan Argan, “Ziyaretlerimizi Ünye Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla birlikte gerçekleştirdi. İlk ziyaretimizi Ünye OSB’yi görüşmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’ı ve Daire Başkanı Metin Demirtürk’ü, ziyaret ederek gerçekleştirdik.  Organize Sanayi Bölgemizdeki yatırımlar ve planlamalar ile ilgili yaptığımız görüşmelerde OSB’de herhangi bir sorunun olmadığını gördük. 2021 yılında OSB’nin alt yapı ihalesi yapılmış ve Ünyeli Firma Delta İnşaat ihaleyi alarak çalışmalara başlamıştı. Alt yapı ihalesinde ana yolların belirlenmesi, alt yapı ile ilgili kirli suların, temiz suları, içme suların ve telekominikasyon ağlarının yapılmasıyla ilgili süreçte müteahhidin sorumlu olduğunu belirtmek isterim. Malumunuz OSB’de zeminle ilgili ortaya çıkan sorunlara ilişkin değerlendirmeler yapıldı ve bir rapor hazırlanmıştı. Zeminin bir kısmında bozuk olmasıyla alakalı rapor çalışmasını yüklenici müteahhidimiz yürüttü. Bu rapor doğrultusunda bakanlığımızın teknik personeli ile bir araya geldik. Çalışmalarda durdurulan bir şey yoktu. İnşaatta ruhsat aşamasında olan ve yapımı devam edecek olan birçok fabrika bulunmaktadır. Halihazırda 2-3 tanesi devam ediyor. Kısa sürede faaliyete başlayacaktır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda müteahhidimizin de sunmuş olduğu raporlar mevcutta onaylanmış olan projemizi destekler nitelikte olduğudur. Biz ne müteahhidimizin mağduriyet yaşamasını ne de devletimizin zarar etmesini arzu eden taraftayız. Nihayetinde Ünye’mizde yapılan bu yatırımın en hızlı şekilde vatandaşımızın hizmetine sunulmasını arzu ediyoruz. Bakanlık ve müteahhit mevcut projenin aynen uygulanmasında mutabık oldular.  Önümüzdeki hafta OSB heyeti toplantı yapacak kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

“Kültür Merkezi Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak”

Kültür Merkezi ile ilgili de görüşmeler yaptıklarını ifaden eden Başkan Argan, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sn. Nadir Alpaslan’la yapmış olduğumuz görüşmede, sizlerle zaman zaman paylaştığımız Kültür Merkezi inşaatının devam ettiğini zaten sizlerle paylaşmıştık. 2021 yılı içerisinde 11 Milyon lira ödeneğin çok az bir kısmı harcandı. 1 ay öncesinde oranın drenaj çalışmalarının yapıldığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Bundan sonraki süreçle ilgili Bakan Yardımcımızla yaptığımız görüşmede 2022 yılının sonuna kadar Ünye Kültür Merkezi’nin bitirilmesiyle ilgili çalışmayı hızlı bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti. Müteahhit arkadaşımız çalışmalarını devam ettirecek. OSB’de olduğu gibi kültür merkezinde de devlet ve müteahhit açısından sıkıntı yok” diye konuştu.

“Ünye-Niksar Yolu 2022 Yılında İhale Edilecektir”

Ünye, Akkuş, Niksar yolu ile ilgili de önemli açıklamalar yapan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “Ünye, Akkuş, Niksar yolu ile ilgili bir gelişme yaşandı. Biz 2 ay önce yaptığımız açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımızın 07/11/2021 tarihi ve 381 sayılı makam oluru ile burasının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılının bütçesi ayrılmak suretiyle yatırım programına alındığını söylemiştik. Bu yatırım programında ilan edilecek demiştik. Bugün baktığımız yatırım programında burası ilan edildi. Bir takım çevreler tarafından bu yol ile ilgili sadece sembolik bin lira gibi bir rakam konulduğu söyleniyor. Milletin kafasını bulandırmaya da gerek yok. Bu rakam sadece iz ödenek. Bu yolla ilgili bu yıl ihaleye çıkılacak. İhale bedeline göre ödenek ayrılacak. Bu nedenle bu yolun da ihaleye çıkacak olması bizi mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

Başkan Argan, “amacımız bu millete hizmetkar olmak ve duasını almaktır” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.