son haberler

Arı Yetiştiricileri Bilgilendirildi

Yayınlanma Tarihi: 20 Ocak 2022 okunma

Arı Yetiştiricileri Bilgilendirildi
Gündem
0

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde Ordu’da düzenlenen “Arı Sağlığı ve Balda Kalıntı” konulu eğitim seminerlerinin ikincisini Ünye  gerçekleştirildi.

Arıcılıktan daha çok kazanmalıyız

Ünye Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan  Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Gezgin arıcılar Ordu ekonomisine yıllık yaklaşık 400 milyon TL katkı sağlıyor. Bu katkının daha fazla olmasını ve arıcılarımızın daha fazla kazanmasını istiyoruz. Bunun olacağına da inanıyoruz, çünkü şuanda arıcılarımız bal üretimi ve bunun yanında bir miktar da polen üretimi ile 400 milyon TL rakamlarına ulaşıyorlar. Eğer biz arı ürünlerini çeşitlendirebilirsek, balda kaliteyi arttırabilirsek, bu ilin ekonomisine arıcılık sektörünün yapmış olduğu katkıyı da daha arttırabiliriz, bunun farkındayız. Bu amaçla çeşitli projeler uygulamak suretiyle ilimizde arı ürünlerinin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

İşin başı eğitim

Ordu’da arıcılığa verilen desteklerin devam edeceğini belirten Yılmaz, “Özellikle farklı kaynaklardan dağıttığımız 10 binin üzerinde polen tuzağı ile polen üretimini artırmak istiyoruz. Polen üretiminin yanında propolis ve arı sütü üretimini de ilimizde artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte uygulayacağımız yeni projelerle yine polen tuzağı ve arı sütü üretimine yönelik malzemelerin dağıtımına devam edeceğiz. Yeni acılarımızı ve özellikle de kadın acılarımızı arı sütü ve polen üretimine yönlendirmiş, teşvik etmiş olacağız. Tabii, tüm bunları yapabilmek için her şeyin başı eğitim diyerek acılarımızı bilgilendirmeye bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarına da ihmal etmeden devam ediyoruz şu anda Arı Yetiştiricileri Birliğimiz ile Çatalpınar ilçemizde bir eğitim programı gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Eğitimler ciddi katkı sağlıyor

Eğitim seminerlerinin arıcılara ciddi katkılar sağladığını vurgulayan Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, “Bu eğitimlerde hem toplantılarımızı düzenliyor, hem de arıcılarımız ile bir araya geliyoruz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde görevli Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aydın tarafından, salonda bulunan arıcılara yönelik eğitim verildi. Eğitimde arı hastalıkları, arı sağlığı ve balda kalıntı gibi konuları içeren çeşitli konularda bilgiler paylaşıldı.

Ardından Prof. Dr. Aydın, arıcıların merak ettiği soruları cevaplayıp kendisinin de bir arıcı olduğunu belirterek arıcılara tavsiyelerde bulundu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.