son haberler

Başkan Argan, “Hastanede Uzman Kadrosu 59’a Yükseldi”

Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül 2022 okunma

Başkan Argan, “Hastanede Uzman Kadrosu 59’a Yükseldi”
Gündem
0

Ünye Devlet Hastanesine son altı ay içerisinde çeşitli branşlarda toplamda 11 uzman hekim, 11 pratisyen hekim ve 1 diş hekimi ataması gerçekleştirildi.

Gerçekleşen son atamalarla birlikte Devlet Hastanesinin Uzman Hekim sayısı 59 olurken, Pratisyen Hekim sayısı ise 28’e yükseldi.

Yapılan atamalarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan: “Ünye Devlet Hastanemize son altı ay içerisinde toplamda;

11- Uzman hekim,

11- Pratisyen hekim,

1- Diş Tabibi ataması yapıldı.

Bu branşlar;

2- İç Hastalıkları uzmanı

1- Anestezi uzmanı,

2- Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı,

1- Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı,

1- Patoloji uzmanı,

1- Acil Tıp uzmanı,

1- Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı,

1- Kardiyoloji uzmanı,

1- Göğüs Hastalıkları uzmanı, olarak gerçekleşti.

Bu hekimlerimizden 4 tanesi hariç tamamı görevine başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer hekimlerimiz görevine başlayacak ve büyük bir eksiklik de böylelikle giderilmiş olacak. Sık sık yaptığımız Ankara temaslarımızda Sağlık Bakanlığımıza yaptığımız ziyaretler kapsamında gerçekleşen son atamalarla birlikte hastanemizdeki uzman hekim sayısı 59’a yükselirken, pratisyen hekim sayısı da 28’e yükselmiştir. Yapılan atamalar dışında Sağlık Bakanlığı tarafından 2022 yılı 3. dönem ilk defa ve yeniden atama kurasında Ünye Devlet Hastanesine toplamda 20 uzman hekim kadrosu tahsis edilmiştir.” dedi.

Ünye’nin tercih edilen ve yaşanacak bir şehir olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Kenan Selim Argan: “Ülkemizin çeşitli yerlerindeki atama bekleyen hekimlerimizi Ünye’mize davet ediyorum. Son yapılan atamalarla birlikte başta hastanemiz olmak üzere ilçemizin hekim kadrosu daha da güçlü bir duruma gelecektir.” diye konuştu.

AK Parti iktidarı süresince ülkemizde sağlık alanında büyük dönüşüm yaşandığını belirten Başkan Argan: “Yeni Ünye Devlet Hastanemizin açılmasıyla birlikte hasta sayılarımızda ciddi artış meydana geldi. Bunun en önemli sebebi yeni hastanemizin modern mimarisi, tek ve çift kişilik nitelikli odalarıyla adeta bir otel konforunda hizmet vermesi, ayrıca gerek tıbbi cihaz ve gerekse sunulan sağlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesi sayesinde daha fazla vatandaşımız bu hizmetlerden yararlanma imkânına kavuşmuş oldu. Bununla birlikte vatandaşlarımız artık tedavi için başka hastanelere gitmediği gibi çok daha güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti alabileceği Ünye Devlet Hastanemizi tercih etmeye başladılar.” ifadelerine yer vererek açıklamalarını tamamladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.