son haberler

Başkan Çamyar, Bayramca’ya Müjde Verdi

Yayınlanma Tarihi: 6 Mayıs 2015 okunma

Başkan Çamyar, Bayramca’ya Müjde Verdi
Gündem
0

Ünye Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısından Bayramcalılara müjde çıktı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 38 dönüm alanı kapsayan ve onlarca ev, yüzlerce ailenin mağduriyet yaşadığı tapu sorununu çözüme kavuşturmak üzere başlattıkları çalışmada sona gelindiğini açıkladı.

Ünye Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında toplanan mecliste 7 gündem maddesi,, 4’te gündem dışı madde görüşülerek karara bağlandı.

2015 Bütçesi, 29 Milyon

Mecliste görüşülen gündem maddelerine ilişkin meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Ahmet Çamyar, “2014 bütçesi 75 milyon 605 bin TL olarak yapılmış ancak yani yaklaşık yüzde 52 civarında bir gerçekleşme payı var. Bütçenin gerçekleşme oranına bakıldığında kötü bir bütçe, biz bu yıl yüzde 40Büyükşehir kesinti payları, hem su gelirlerinin Büyükşehir’e gidişatını da göz önüne almak suretiyle 39 milyonluk bir bütçe yaptık. Biz yaptığımız bütçede yüzde 85-90 oranında bir gerçekleşme payının olacağını düşünüyoruz” dedi.

Mesai Dışı Evlilik, 200 TL

Nisan ayı meclisinde de gündeme gelen ve görüşülmek üzere tarife komisyonuna havale edilen nikâh ücretlerine ilişkin de mecliste karar alındı. Buna göre mesai saatleri içerisinde kurumda yapılacak olan işlemlerden nikâh ücreti alınmayacağı, mesai saatleri dışında kurum dışında yapılacak olan nikâhlar için ise 200 TL ücret alınması kararı alındı.

Mahallelerden 6 Kişilik Bilirkişi

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise her mahalleden oluşturulan 6 bilirkişi listeleri onaylandı. Mecliste verilen bilgide; “Kadastro Müdürlüğünce yapılacak olan, Orman Kadastro çalışmalarında kadastro ekibi ile birlikte görev yapacak, her mahalle için 6 kişiden oluşan bilirkişi listelerinin onaylanması talebi var. Bu konuda Mahalle muhtarları ile görüşülerek bilirkişi vasıflarını üzerinde bulunduran kişiler bildirdi. Bilirkişi olarak belirlenecek kişiler Ünye Belediyesine müracaat etti. Bu kişiler Ünye Belediyesi meclisince onaylanarak kadastro Müdürlüğüne isimler yollandı” denildi.

Belediye İşletmelerinde Zam Yok

Gündemin bir diğer maddesinde ise Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren işletmelerde günün şartlarına göre yeniden ücretlendirilmesi konusu yine Nisan ayı Meclis toplantısında tarife komisyonuna devredilmişti. Konuyla ilgili verilen bilgilerde Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Atatürk Parkı işletmeleri, kahvehane, otopark, halı saha, Asarkaya Kent Ormanı Tesisleri, Binicilik tesisleri, Müze Ev ve kapalı otoparkta verilen hizmet bedellerinde herhangi bir zam olmayacağı, Atatürk parkı menüsünde aşçıların değişmesiyle birlikte menüde de değişiklik olduğu ve yeni eklenen ürünlerde fiyatların belirlendiği ifade edildi.

Araçlara Haciz Konmadı, Bu Algı Operasyonu Yanlış

Mecliste ayrıca Ünye Belediyesi tüzel kişiliğine ait Kaledere Mahallesinde bulunan 6 bin 724 metrekarelik alanın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesi ve bu hususta Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve kamuoyunda yürütülen “Belediyeni araçlarına haciz konuluyor” şeklindeki algı operasyonlarının yanlış olduğunu dile getiren Çamyar; “Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Konuyla ilgili; “Kültür Sarayımızı 2015 yılı yatırım programına aldırmıştık. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla çalışmalarımız eş güdümlü olarak devam ediyor. Bakanlık geçtiğimiz hafta itibariyle bizden Kültür Sarayı yapılacak olan alanın tahsisini istedi. Bizimde bunun için Belediye Meclisimizden karar almamız gerekiyor. Bu alanla ilgili önümüzdeki süreçte bilirkişi heyetince belirlenecek olan rakamı Vergi Dairesine olan borçlarımıza düşmekle ilgili defterdarımızla mutabakata vardık. Yani Bakanlığın bilirkişi tespiti ile o alana biçtiği değer ne kadarsa o kadar borcumuzu Vergi Dairesine olan borcumuzdan düşeceğiz. Kamuoyunda oluşan yanlış bilgiyi de düzeltmiş olalım bu vesileyle. Dünden itibaren Belediye araçlarına haciz konuldu gibi bir algı var. Hurdaya ayırdığımız araçlardan kaldırdığımız hacizleri, Vergi dairesi müdürlüğüne giderek şunlara haciz koyun diye biz talep ettik. Dolayısıyla vergi dairesi Belediye araçlarına haciz koydu gibi bir algı operasyonu yürütülmesi yanlıştır” dedi.

Bayramca’nın Tapu Sorunu Çözülüyor

Bayramca Mahallesinde senet düzenlenerek satın alınan ancak uzun yıllardır tapu sorunu yaşanan 38 dönümlük alanla ilgili Ünye Belediyesi’nin başlattığı çalışmaları anlatan Başkan Çamyar, “Her seçim döneminde siyasi partilerin adayları Bayramca Mahallesine gider, orada ki hemşerilerimize sizin tapularınızı biz vereceğiz, probleminizi çözeceğiz diye vaatte bulunurlar ve seçimden sonra hiçbir işlem yapılamazdı. Biz ise eğer burada bir çözüm olacaksa bunu ancak biz yararız dedik. Aradan 1 sene geçti ve biz bu sürede hukuki altyapımızı tamamladık. Arsaların sahipleri ile görüşmelerimizi tamamladık. 2 kişi haricinde tamamının vekaletlerini topladık. Burası toplamda 38 dönümlük alan. Bu alanın 23 dönümünde bugün yerleşmiş olan evler var. Bu evler arsa sahipleri tarafından hukuka aykırı bir şekilde köy senedi düzenleyerek satılmış, gidip oraya evlerini yapmışlar. Ancak satanlar vefat etmiş, paralar yenilmiş, geriye kalan mirasçılar tapularını vermemişler. Dolayısıyla bu hemşerilerimiz orada evlerine ne bir kat atabiliyorlar, ne bir çatı yapabiliyorlar, ne su ne de elektrik bağlatabiliyorlar. Kaçak, çünkü başkasının arazisinin üzerinde bina görünüyor. Biz gittik onların mirasçılarıyla görüştük ve tek tek her birini ikna ederek, ortalama bu alanla ilgili Ünye belediyemiz vatandaşlara yeniden bir ödeme vaat etmek suretiyle hepsinin vekâletnamelerini topladı. Önce orada ki hemşerilerimizin evlerinin olduğu alanın tapusunu Ünye belediyesine geçirmek istiyoruz. Bununla ilgili işlemlerimiz bugün başladı. Onun peşinden ikinci aşamada bu alanla ilgili yeniden bir planlama çalışması yapacağız. Orada da bir kentsel dönüşüm yapmak suretiyle her birine daire vermek suretiyle veya kendi arazilerine kendi evlerinin ekonomik değeri ile bizim yapacağımız ekonomik değerin eşleştirilmesi suretiyle orada ki mağduriyeti kökünden çözmüş olacağız” dedi.

Plan ve Proje Müdürlüğü Kuruluyor

Ünye belediyesinde çalışmaların daha planlı yürütülmesi, uygulanması planlanan projelerin hızlı ve etkin bir şekilde hazırlanması için Ünye belediyesinde Plan ve Proje Müdürlüğü kurulması kararı alındı. Belediye Meclisinde gündem dışı ele alınan Plan ve Proje Müdürlüğü kurulmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.