son haberler

BAŞKAN GÜLER’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Yayınlanma Tarihi: 8 Mart 2023 okunma

BAŞKAN GÜLER’DEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kadınların gerek aile gerek toplum yapısının mimarı olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlar için birçok projeyi de hayata geçirdiklerini söyledi.

Mesajında ayrıca Türk kadınının fedakârlıklarına da değinen Başkan Güler, şu ifadeler ver verdi:

“Kadın haklarına dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. O tarihten bu yanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Toplumun yapı taşı, aile kurumunun mimarı olan kadınlarımız, Türk Milletinin tarihinde ailenin ve toplumun her daim merkezinde olmuştur.

Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Bu nedenle, kadınlar sosyal yaşamın her alanında olmalı, toplumsal cinsiyet ayırımcılığına maruz kalmadan siyasal, sosyal ve ekonomik alanda yerlerini almalıdır.

Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın tabii bir sonucudur.

Türk tarihinde kadın daima etkin ve önemli rol üstlenmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda vatanın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır.

Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bu gün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır.

Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.

Bu anlayışla Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın kendilerini geliştirmeleri, ekonomiye katkı vermeleri ve her alanda aktif temsilini yükseltmek için birçok projeyi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz.

Bu vesileyle canlarından çok sevdikleri evlatlarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit annelerine ve deprem felaketinde evlatlarını kaybeden annelerimize sabır temenni ediyor, şehrimiz başta olmak üzere ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.”

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.