son haberler

Başkan Güler’den Dünyaca Ünlü Kalp Cerrahı Gürsoy’a Açık Davet

Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2022 okunma

Başkan Güler’den Dünyaca Ünlü Kalp Cerrahı Gürsoy’a Açık Davet
Gündem
0

“BAZI ÖNEMLİ AMELİYATLAR İÇİN ORDU’YA GELİRSENİZ GEREKLİ ŞARTLARI OLUŞTURURUZ”

AVRUPA’DA YAPAY BİR KALBİ YERLEŞTİREN İLK KADIN HEKİM OLAN ORDULU DİLEK GÜRSOY BAŞKAN GÜLER’İ ZİYARET ETTİ

Avrupa’da yapay bir kalbi yerleştiren ilk kadın hekim olma başarısından dolayı 18 Kasım 2019’da Almanya tarafından “2019 Yılın Hekimi” ödülüne layık görülen Ordulu Dilek Gürsoy, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti.

Gürsoy’a açık davette bulunan Başkan Güler, “Türkiye’de de tıp iyi bir noktaya gidiyor. Havaalanımız var. Eğer Ordu’da bir şey yapmak isterseniz size gereken fiziki şartları oluştururuz. Ordu’yu sağlıkta da öne çıkarabiliriz. 3 ayda bir gelerek önemli ameliyatları siz yapabilirsiniz” dedi.

Başkan Güler’in teklifine sıcak bakan Dr. Gürsoy, “Sayın Cumhurbaşkanımız da Türkiye’de bir şeyler yapmam için teklifte bulundular. Türkiye için biz her zaman varız” diye konuştu.

“ORDU’DA BİR ŞEY YAPMAK İSTERSENİZ SİZE GEREKEN FİZİKİ ŞARTLARI OLUŞTURURUZ”

Ordu’daki güzelliklerin başka bir yerde bulunamayacağına dikkat çeken Başkan Güler, Dr. Gürsoy’u Ordu’da da bir şeyler yapmaya davet etti.

Başkan Güler konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de de tıp iyi bir noktaya gidiyor. Havaalanımız var. Eğer Ordu’da bir şey yapmak isterseniz size gereken fiziki şartları oluştururuz. Ordu fındıkta öne çıktığı gibi bu anlamda da öne çıkabilir. Dünyanın en iyi fındığı burada. Fındıktan yapılan dünyanın en iyi dondurmasını buraya getirmeye çalışıyorum. Böyle güzel bir yer kolay kolay bulunmaz. Bu anlamda bir köprü oluşturabiliriz. Ayda bir olmasa bile 3 ayda bir gelerek bazı önemli ameliyatları burada yapabilirsiniz. Ben Ordu’yu bilim merkezi haline getirmek istiyorum. Onun için Düşünen Ordu, Üreten Ordu, Yarışan Ordu diye bir slogan ortaya attık. Düşünme kısmı zayıftı onu oluşturduk. Şimdi üretmeye başladık. Şimdi yarışma rekabet zamanı”

“TÜRKİYE İÇİN BİZ HER ZAMAN VARIZ”

Türkiye için her zaman hazır olduğunu söyleyen Dr. Dilek Gürsoy Başkan Güler’in teklifine sıcak baktı.

Gürsoy yaptığı çalışmalara da dikkat çekerek, şu sözlere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız da Türkiye’de bir şeyler yapmam için teklifte bulundular. Türkiye için biz her zaman varız. 10 yıldır yeni nesil yapay kalp araştırması içerisindeyim. Bütün yeni nesil yapay kalpler elimden geçiyor. İsveç, Fransız ve Almanlar pompasını cerrah olarak hem hayvan denemelerinde hem de insan denemelerinde ben yerleştiriyorum. Şimdi hayvan denemesinde olan pompaları ilk defa insana benim takmamı istiyorlar. Tecrübeliyim pompayı anatomik ve fizyolojik şekilde mühendislerle birlikte geliştiriyorum. İsveçle yoğun çalışma içerisindeyiz. Ayın 1’inde bir ameliyatımız var. Koyuna yapay kalp takıyoruz. Ayrıca üniversite öğrencilerine koçluk yapıyorum. Avrupa’da koçluk programları çok yaygın. Burada da büyük yangı uyandıracağını hissediyorum”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.