son haberler

BAŞKAN GÜLER’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2023 okunma

BAŞKAN GÜLER’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti. Yaşanan deprem afeti vesilesi ile taziye ve geçmiş olsun dileklerini de ileten Başkan Güler, bu zor günleri hep birlikte aşacaklarını söyledi.

Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade eden Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir.

Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana idrak ettiği mübarek gecelerden biridir.

Böyle bir mübarek geceyi idrak edeceğimiz bugünde, ülke olarak yaşadığımız büyük depremin yaralarının sarılması için dualarımızı yaparken yardım seferberliğine ve dayanışma ruhu içinde hareket etmeye de devam edeceğiz.

Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Ülkemiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından yardıma koşan arama-kurtarma ekiplerinden gönüllülere herkese teşekkür ediyorum.

Maneviyatı bol ve bizler için bir fırsat olan bu önemli gecede manevi ve kültürel değerlerin bir kere daha hatırlanacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı etkileyen deprem felaketinin yaralarının bir an önce sarılmasını temenni ediyor, başta Ordulu hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.