son haberler

Başkan Şahin, “Öğretmenlerimiz Sadece 24 Kasım Kasım’da Hatırlanmamalı”

Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2022 okunma

Başkan Şahin, “Öğretmenlerimiz Sadece 24 Kasım Kasım’da Hatırlanmamalı”
Gündem
0

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada öğretmenlerin sadece 24 Kasım’da hatırlanmaması gerektiğine dikkat çekerek, öğretmenlerin sorunlarına değindi.

Başkan Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Hz. Ali’nin bu cümlesini çok kıymetlidir. Hak ve batılı ayırt etmek ancak doğru bilgi ile olur. Doğru bilgi de ancak okuyup araştırmak ve adaletle bilgi süzgecinden geçirmekle mümkündür. Burada öğrenmek araştırmak ve doğru bilgiye ulaşmak hepsi ayrı ayrı çok büyük önem arz eder. Bu yolda bize, çocuklarımıza ve geleceğimize katkı sunan, yön veren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum.

Öğretmenlerimizi, sadece 24 Kasım’da anmak onların sorunlarını görmezden gelmek, siyasi malzeme yapmak, onlara yapılacak en büyük haksızlık olacaktır. Uzun yıllardır söylenen “Az çalışıyorlar, çok tatil yapıyorlar.” cümlesi öğretmenlerimizin sorunlarını görmezden gelen kesimin en büyük kaçış noktası durumunda. Ancak birçok öğretmen arkadaşımız, kalabalık sınıf ve okullarda zor şartlarda çocuklarımızı yetiştirmeye gayret ediyorlar. Sürekli değişen eğitim politikaları, gelen hükümete göre şekillenen kadrolaşma, bunun yanında maaşların yetersizliğinden ötürü maddi koşulların öğretmenlerimizi zorlamasını görmezden gelemeyiz.

“İtibardan tasarruf olmaz.” denirken. Çocuklarının ve evin zaruri giderlerinden ötürü koskoca bir yıl içerisinde, kendisine bir takım elbise dahi alamayan, eskileriyle idare etmek zorunda olan, hatta geçinmek için ya ek iş yapmak ya da borç almak durumunda kalan öğretmenlerimizin bu halinin görmezden gelinmesine razı olamayız.

Öğretmenler gününde, problemlerini ve çözümlerini konuşmamız; ufak jestlerle de olsa onları mutlu etmemiz gereken bir günde “oturuşunu beğenmediği” için fırçalanan, meslek saygınlığı yerle yeksan edilen öğretmenlerimizin bu durumunu yok sayamayız.

Her ile bir üniversite hayaliyle yola çıkılan bir dönemde; üniversite okuyup atanamayan, bu sebeple ailesiyle ve çevresiyle olan ilişkileri ve dahası psikolojileri bozulan, intihar eden ya da intihara girişen onlarca öğretmen adayımızı görmezden gelemeyiz.

Eğitim-öğretime yeterli bütçe ayrılmadığı için öğretmenlerimizin ve velilerimizin karşı karşıya getirilmesine, öğretmenlik mesleğinin bağış toplayıcılığına alet edilmesine de razı olduğumuzu söyleyemeyiz.

Son kertede; bu problemleri dile getirecek ve öğretmenlerimizin problemlerinin çözümüne yardımcı olacak olan sendikaların ve konfederasyonların da birtakım çıkarlar uğruna siyasilerin payandası olmasını da içimize sindiriyor değiliz.

Umudumuz odur ki 24 Kasım 2022 bir milat olsun:

Öğretmenlerimizin angarya işlerle uğraştırılmadan kendilerini sadece eğitim-öğretime verdikleri;

Eğitim ve öğretimi rahatça yapabilmek için maddi kaygılar gütmedikleri;

Dünya görüşü yüzünden mobinge maruz kalır mıyım düşüncesi taşımadıkları;

Siyasi çevreleri yüzünden hak etmeyenlerin hak etmediği makam ve mevkilerde olmadıkları;

Meslek saygınlığının arttığı ve öğretmenlerimizin problemlerinin çözüldüğü bir 24 Kasım’ın miladı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tekrar tebrik ediyorum.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.