son haberler

Başkan Tavlı, “Beton Yol Ağımız 100 Km.’Yi Geçti”

Yayınlanma Tarihi: 11 Ağustos 2022 okunma

Başkan Tavlı, “Beton Yol Ağımız 100 Km.’Yi Geçti”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı özellikle kırsal mahalleler başta olmak üzere ilçe genelinde yol ve alt yapı sorununu ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında kurulan, konkasör şantiyesi ve beton santraliyle maliyeti düşürdüklerini ifade ederken, bu zamana kadar 105 km. beton yol yaptıklarını söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız Ünye’de ilçe yönetimi ve basın mensuplarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu, Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Demir ile belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Argan “Ünye’de Çok Güzel Hizmetlere İmza Atıldı”

Programda bir konuşma yapan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye’de son dönemde uzun süredir çözülemeyen sorunların bir bir çözüldüğünü belirterek, Ünye OSB, Üniversite Yerleşkesi, Liman ve son olarak Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun ihale sürecinin ilçenin gelişmesi adına olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.

Başkan Argan ayrıca Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın belediye hizmetlerinde üstün gayreti ve başarısının olduğuna dikkat çekerek, “Gönül Belediyeciliği hususunda Ünye’de çok güzel hizmetlere namzet olan Ünye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yunus’un güzel bir sözü var; ‘her yerde olmak gibi bir derdin varsa, o zaman gönüllere gir’ diyor. Gerçekten gönüllere girme noktasında mücadele eden belediye başkanımıza, ekibine, teşkilatımıza yapılan hizmetlere vermiş olduğu destek nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tavlı, “Değeri 100 Milyon Lirayı Bulan Tesisle Hizmet Üretiyoruz”

Ünye’de ulaşım sorununa yönelik hızlı ve etkili bir çalışma yürüttüklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuşmasında, “göreve geldiğimizde bizim ne beton santrali için çakıl ocağımız ne onu işleyecek konkasör şantiyemiz ne de onu yerleştirecek aracımız vardı. Tesisi kazandırmak ve belediyenin alt yapı yapım işlerindeki gücünü iki katına çıkarmak çok önemli bir işti. Allah’a şükürler olsun araç ve ekipmanlarıyla birlikte bugün öz malı 100 Milyon Lira değerinde olan bir tesisi Ünye Belediyemize kazandırdık ve sahada ciddi anlamda işlerimizi kolaylaştırarak yürütüyoruz. Beton yol çalışmalarımızda bu süreçte 105 km.’yi geçtik. Bu rakam sadece kırsal mahallelerde yaptığımız beton yol çalışmasıdır. Yani bu Ünye’den Samsun Fakülte mesafesince beton yol yaptık demektir. Tesisimiz çakıl üretmeye ve yanında santralimiz de beton üretmeye devam ediyor. 3 bin Km. yol ağına sahip olan ilçemizde beton yol çalışmalarımızın yanı sıra malzemeli bakım çalışmalarını da yürüterek, hemşerilerimizin hizmete etkili bir şekilde ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. Şehir merkezinde ise Ortayılmazlar, Atatürk, Burunucu ve Fevzi Çakmak mahallelerimizde ciddi anlamda hem alt yapı hem de yol sorunlarıyla ilgili de %80’in üzerinde mesafe kat ettik. Büyükşehir Belediyemizle birlikte dolmuş güzergahlarında süren çalışmalarımız var. Hemşerilerimizden biraz sabır diliyoruz. Çalışmalar tamamlanınca ciddi anlamda eksiklikler giderilecek ve konforlu ulaşıma kavuşacaklar” dedi.

Başkan Tavlı, “Ünye’de Doğalgaz Çalışmalarımız Hızla Sürüyor”

Şehir merkezinde doğalgaz çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirten Başkan Tavlı, “doğalgaz kullanımı %25 seviyesinden son yıllarda yapılan çalışmalarla birkaç mahallemiz haricinde % 95’in üzerine çıkmıştır. Karşıyaka, İpekyolu ve Bayramca mahallelerimizin de doğalgaza kavuşması için çalışmalar sürmektedir. İpekyolu ve Bayramca’da başlayan doğalgaz kazı çalışmalarının 2023’te tamamen bitmesiyle birlikte Karşıyaka Mahallemize de doğalgaz verilmeye başlanılacak” diye konuştu.

Başkan Tavlı yol ve alt yapı çalışmalarının yanı sıra Ünye’de sosyal tesislerde yenileme çalışmalarının vatandaşları memnun ettiğini belirtirken gençlere yönelik sportif yatırımlar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Tavlı ayrıca konuşmasında belediye tarafından kiralanan hizmet araçlarının çocukların ve gençlerin hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Milletvekili Yediyıldız, “Ünye Bu Dönem Çok Şanslı”

Türkiye’nin stratejik konularda attığı önemli adımlarla yükselen bir ivme kazandığını söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız Dünya’nın etkilendiği pandemi ve ekonomik sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ünye için önemli müjdeler de veren Milletvekili Yediyıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ünye bu dönem çok şanslı. Gerçekten çok çalışkan, çok değerli bir belediye başkanı var. Aynı zamanda uyum sağladığı beraber yürüdüğü bir ilçe başkanımız var. Allah ikisinden de razı olsun. Ünye için önemli ve güzel çalışmalar yapıyorlar. Ünye’nin Samsun’dan da Fatsa’dan da gelindiğinde turizm merkezi olduğunu görürsünüz. Karadeniz’i gezin Karadeniz’in turizm merkezi Ünye olduğunu görürsünüz. Ünye yıllardır turizmin merkezinde vardı ve var olmaya devam ediyor. Onun için belediye başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ben milletvekili olduğumda Ünye’de karşıma çıkan ilk sorun Ünye-Akkuş-Niksar yoluydu. Allah’ın izniyle 1 hafta içinde o yol ile ilgili ihale yapılacak. Ayrıca Karayolları tarafından Ünye’nin çeşitli mahallelerinde 30 km.’lik asfalt çalışması da yapılacak. Sahil yolunda da çalışmamız var. İnşallah onlar da tamamlanınca Ünye’nin yol ağı eksiği %5’e inecek. 2023’te Ünyeli hemşerilerimiz Cumhurbaşkanımıza ve partimize desteği devam ederse ondan sonra Ünye’nin sorunu kalmayacağına söz veriyorum.”

Konuşmaların ardından program basın mensuplarının soru-cevap bölümüyle sona erdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.