son haberler

Başkan Tavlı; “Bölgemizin En Değerli Projesine Başlandı”

Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2023 okunma

Başkan Tavlı; “Bölgemizin En Değerli Projesine Başlandı”
Eğitim
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; Ünye’nin son dönemde, beklediği proje ve yatırımlara hızla kavuştuğunu söyledi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mahmut Özer’in bölgedeki yatırımlarla ilgili desteklerine vurgu yaptı.Başkan Tavlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’in Ordu’dan Milletvekili Adayı olmasının ardından ilimiz ve ilçemizde eğitim yatırımları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan proje ve yatırımların birer birer hayata geçtiğini hep birlikte görüyoruz. Bu ihtiyaçların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi, çözüme kavuşturulması ve sonuçlandırılması noktasında başta Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer olmak üzere milletvekili adaylarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye’de bu süreçte eğitim yatırımlarının hız kazandığının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “İlçemizde önemli ihtiyaçlardan olan ve özellikle gençlerimizin teknik personel olarak yetişmesine önemli katkı sağlayacak, Ünye Organize Sanayi Bölgesinde 32 derslikli, 3 atölyeden, 200 kişilik pansiyondan ve Kapalı Spor salonundan oluşan, 160 milyon lira yatırım bedeli bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hayata geçiriliyor. Proje ile ilgili ödenek Ordu Valiliğimize bağlı YİKOB’a aktarılmış bulunuyor” dedi.

OSB’de çalışan anneler için çocuklarını güvenle teslim edebilecekleri ve eğitim hayatına hazırlanabilecekleri Anaokulu ’da yapılacağını belirten Başkan Tavlı; “Çalışan hanım kardeşlerimizin çocuklarına hizmet verecek olan bir de 4 derslikli Anaokulu projesinin yapımına başlanacak” diye konuştu.

Atatürk ve Gölevi Mahallelerine 2 Adet Ortaokul
Eğitim yatırımları bununla da bitmediğini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Yine ilçemizin ihtiyacı olan Atatürk mahallemiz ile Gölevi mahallemizde 12 ve 18 derslikten oluşan iki adet ortaokulun yapımına da kısa sürede başlanacak. Böylece bu bölgede okuyan öğrencilerimizin tekli eğitim sisteminden faydalanması sağlanmış olacak” dedi.

Ünye Yeni Adliye Sarayına Kavuşuyor
Ünye’nin artan nüfusu ile birlikte mevcut adliye binasının yetersiz kaldığına dikkat çeken Başkan Tavlı; “Otogar mevkiinde bulunan Ünye Belediyemize ait olan bir arsayı Adalet Bakanlığımıza tahsis ettik. Bu noktada yer alan ve binası eskiyen Şehit Hüseyin Başaran İlköğretim Okulu Nuriye mahallesinde yeniden inşa edilecek. Mevcut okulun bulunduğu alana yapılacak yeni Adalet Sarayının hizmete girmesi ile birlikte kent merkezinde yer alan ve yine ihtiyaca cevap veremeyen İlçe Emniyet Müdürlüğümüz de Adalet Sarayının olduğu binada hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Bu süreçte Ünye’nin ihtiyaçlarına yönelik taleplere hızlı çözümler üretildiğinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan yerel yönetimler olarak talepte bulunduğumuz birçok konu yine Sayın Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer sayesinde çözüme kavuşmuş oldu” diye konuştu.

Ünye’nin merakla beklediği ve kesintiye uğrayan Kültür Sarayı yapımına yeniden başlanacağı müjdesini veren Başkan Tavlı; ”Ünye’mizin bir süredir beklediği Kültür Sarayının yapım işi de hızla devam edecek. Daha önce yüklenici firmanın fesih hakkını kullanması ile tıkanan süreç, Milli Eğitim Bakanımızın destekleri ile yeniden açılmış oldu. Kültür Merkezimizin ihalesi yeniden yapıldı ve çok yakın zamanda başlayacak. İnşallah yılsonunda ilçemiz hak ettiği Kültür Merkezine kavuşmuş olacak” dedi.

Bölgenizi ekonomi başta olmak üzere turizmine önemli katkılar sunacak olan Ünye Akkuş-Niksar karayolunun yapımına başlandığını vurgulayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Sadece Ünye’mizin, ilimizin ve Tokat’ın değil, aynı zamanda Karadeniz’in, İç Anadolu’nun ve Akdeniz’in önemsediği bir proje olarak baktığı Ünye-Akkuş-Niksar yolunun da temeli atıldı. Bölge için önemli bir arter niteliği taşıyan bu yolda çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. 600 gün teslim süresi sonunda bu önemli hizmet de tamamlanmış olacak ve bölgemizin yıllardır beklediği bir proje daha halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Bu kadar değerli ve güzel hizmetlerin bu kadar kısa zamanda hayata geçirilmesi ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmasının çok önemli olduğun dikkat çeken Başkan Tavlı; “Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’in ilimizden milletvekili adayı gösterilmesi ile birlikte sunmuş olduğu katkılardan dolayı kendilerine hem ilçem hem de şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Prof. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ise; ”Ordu Türkiye Yüzyılı hedefinde hak ettiği hizmetleri her zaman aldığı gibi bundan sonra da artan bir ivme ile almaya devam edecek. Bunun işareti son zamanlarda peş peşe hayata geçirilen projeler ve hizmetlerdir. Milletimiz tüm bu hizmetleri en iyi şekilde görmektedir. Bu vesile ile başta Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer ve tüm milletvekili adaylarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.