son haberler

Başkan Tavlı Gazetecilerle Çalışan Gazeteciler Günü’nde Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 12 Ocak 2022 okunma

Başkan Tavlı Gazetecilerle Çalışan Gazeteciler Günü’nde Buluştu
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Ünye’de bulunan basın mensupları ile bir araya geldi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Ünye’de bulunan basın mensupları ile Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde akşam yemeğinde bir araya geldi.

Allah yardımcınız olsun

Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sahada hiçbir zaman sıkıntı yaşamayan habere ulaşma konusunda ve aynı zamanda hemşerilerimizin doğru haberler ile buluşma noktasında sizlerin Allah yardımcısı olsun dedi.

Yanlış yaparak ihanet, doğru yaparak hizmet etmiş olursunuz

Başkan Tavlı; “Basın bizim için çok önemli. Özellikle çağımızda bilgilerin hızlı bir şekilde yayıldığı bu dönemde doğru bilginin aktarılması noktasında siz değerli basın mensuplarına çok iş düşüyor. Yanlış algılara sebep olduğumuzda ülkemize, ilçemize, bölgemize ihanet etmek isteyenlere ortaklık etmiş oluyoruz. Ama diğer yandan doğru haberciliğin ve doğru bilginin aktarılması noktasında emek ve gayret gösterildiğinde bu ülkenin geleceğine ve gelişmesine katkı sunan bir güç oluyorsunuz. Onun için tüm basın mensubu arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

İki yıldır bu özel günü kutlayamama durumu yaşadık

İki yıldan beri basınla bir araya gelemediklerini ifade eden Başkan Tavlı; “Yaklaşık iki yıldan bu yana bir araya gelemememizin sebebi de malum dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci görünmeyen bir virüsün bizleri bu hale getiren bir süreci yaşadık. İki yıl içerisinde böyle bir hasbihal etme durumu olmadı bu özel gününüzü kutlayamama durumu yaşadık. Allaha şükürler olsun bu geldiğimiz noktada artık aşının da koruması ile birlikte hastaneye düşme ve vefat sayısı azaldı.” şeklinde konuştu.

Kampüs Alanına Atılan Temel İptali Engelledi

Ünye’de Üniversite kampüs alanında başlatılan çalışmalara değinen Başkan Tavlı, “Ünye’de üniversite yerleşkesi sorunumuz vardı, bu konu hayata geçmesi için hep birlikte uğraş verdiğimiz bir konudur. Eğer şu son üç aylık süreçte o gün o temelin atılmasına, üniversitenin yaşam derneğinin de katkılarıyla Ünye Belediyesi ve yerel yönetim olarak bizler de destek vermeseydik, maalesef mevcut yerin tahsisi iptal oluyordu. Üniversitenin yer sorunu konusunda yerel yönetim, STK’lar ve iş adamları olarak hep birlikte söz verdik. Nasıl hep birlikte söz verdiysek hayata geçmesi konusunda hep birlikte hareket edip sözümüzü yerine getirmeliyiz. Bunda hepimizin sorumluluğu bulunmaktadır. Buradan ben de bu vesileyle bu daveti yapmış olayım ve sözümüzü hep birlikte Ünye’de Ordu Üniversitesi’nin Ünye yerleşkesine yapılacak olan Fakülte binasının yerelde verilmiş olan sözü olan ve temeli atılmış olan bu binanın hayata geçmesi ve gençlerimizin de özellikle çok daha güzel ve yerleşke ortamında eğitim alması için hep birlikte el ele verelim ve bunu hayata geçirelim. Bununla birlikte denizin kenarında bulunan mevcut fakülte binasının boş durmayacağını düşünüyorum. Ordu Üniversitesi de orada boşalan binayı değerlendirerek ve oraya uygun bir şey yapmak üzere faaliyetlerine başlar diye düşünüyorum ve istişarelerimde bunu sezinlediğimi paylaşmak istiyorum” dedi.

Programda Ünye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve planlanan projelere ilişkin hazırlanan 20 dakikalık videoya da yer verildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.