son haberler

BAŞKAN TAVLI, “TARİHİ MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Yayınlanma Tarihi: 6 Kasım 2022 okunma

BAŞKAN TAVLI, “TARİHİ MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı kentin tarihi dokusunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini belirterek, “Kentimizin tarihine sahip çıkıyoruz” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, kentin tarihi miraslarına fonksiyon kazandırılmasıyla ilgili ÇEKÜL Vakfı ile toplantı gerçekleştirdi. On-line gerçekleştirilen toplantıda restorasyonu tamamlanan Hüseyin Sabri Kadı Konağı, restorasyonu yapılacak olan Tarihi Meydan Hamamı ile Aloğlu Değirmeni gibi tarihi miraslara fonksiyon kazandırılmasıyla ilgili istişarelerde bulunuldu.

Toplantıya, ÇEKÜL Vakfı kurucularından Yönetim Kurulu Üyesi Belgesel Sinemacılar Derneği Başkanı-Yönetmen Hasan Özgen, ÇEKÜL Akademi Eğitimcisi-Şehir Plancısı Namık Kemal Döleneken, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve ÇEKÜL VAKFI yönetim kurulu üyesi-Yüksek Mimar-Restorasyon Uzmanı Ayşe Nüvit Bayar, Yüksek Mimar Timur Çelik, Çekül Vakfı Anadolu Araştırmaları Koordinatörü Ahmet Onur Altun, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi-Mimar Şeyda Arguner Dana katılırken, Ünye Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Sibel Cerrahoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü İrfan Pelit, Mimar Ayşe Ümmühan Argan da toplantıda hazır bulundu.

MEYDAN HAMAMI İLE ALOĞLU DEĞİRMENİ’NDE PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

Toplantıyı değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, tarihi mirasların gelecek nesillere aktarılması için bir dizi çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Ünye’mizin tarihi miraslarına sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda kentimizde tarihi öneme sahip mekanların yeniden kentimize kazandırılmasıyla ilgili ÇEKÜL Vakfı ile toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda restorasyonu tamamlanan Hüseyin Sabri Kadı Konağı ve yine rölöve aşamasında olan Tarihi Meydan Hamamı ile Aloğlu Değirmeni’nde yapılacak çalışmalarla ilgili istişarede bulunduk. Proje aşamalarının sürdüğü iki önemli değerimizin yeniden kentimizin tarihine kazandırılması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.