son haberler

BAŞKAN TAVLI, “TÜM MÜCADELEMİZ ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN”

Yayınlanma Tarihi: 2 Aralık 2022 okunma

BAŞKAN TAVLI, “TÜM MÜCADELEMİZ ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında engellilerin gününü kutlarken, “Hayatı paylaşmak ve birlikte yaşamak için engelimiz yok. Şehrimizin daha yaşanabilir olmasında her bireyin katkısına ihtiyaç duyulduğu gibi engelli kardeşlerimizin de katkısına ihtiyacımız var. Engelsiz bir Dünya için mücadelemiz ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ulaşımdan, sosyal aktivitelere kadar Ünye’de engelliler için birçok çalışma yürüttüklerini söyledi. Başkan Tavlı, her bireyin birer engelli adayı olduğuna dikkat çekerek  “Ülkemizde ve şehrimizde engelli bireylerin varlığının farkında olan bir yönetim anlayışıyla şehrimizi yönetiyoruz. Ünye Değer Ünye’ye Değer düsturu ile çıktığımız yolda engelli kardeşlerimizin bize iletilen birçok sorununa çözüm ürettiğimizi ve çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü belirtmek istiyorum. Ulaşımda yaşanan sorunları engelli kardeşlerimize tahsis ettiğimiz araçlarımızla gidermeye çalışırken engelsiz çocuk parkını da şehrimize daha önceden kazandırmıştık. Şimdi ise BATIPARK projemizde engelli kardeşlerimizi de düşünerek sosyal aktivitelerini yapabileceği ve denizle bulaşacağı projemizi hazırladık. Böylelikle hayatı paylaşmak ve birlikte yaşamak için bir engelimizin olmadığını bir kez daha göstermiş olacağız. Engelsiz bir Dünya’nın hayalini hep birlikte gerçeğe dönüştürmek için mücadele edeceğiz. Biz biliyoruz ki engelli olmak kusur değil, asıl kusur körelmiş kalpler ve vicdanlardır” dedi.

Türkiye’de son 20 yılda engellilere yapılan pozitif ayrımcılıkla engellilerin özlük haklarının da iyileştirildiğine dikkat çeken Başkan Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Engelli kardeşlerimizin ve hak ettiği kazanımlara kavuşması ve pozitif ayrımcılık sağlanması yaşam kalitelerini de arttırmıştır. Hükümetimizin engellilere desteği, istihdamı ve evde bakım hizmetleri gibi birçok çığır açan hizmetlerden binlerce vatandaşımız yararlanmıştır. Son olarak ülkemiz genelinde hayata geçirilmeye başlanılan sosyal konutlardan da engelli kardeşlerimize özel kontenjan ayrılması onlara verilen önemin göstergesidir. Bu nedenle Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunarken engelli kardeşlerimizin 03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.”

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.