son haberler

Başkan Tavlı “Yusuf Fehmi Genç Gururumuz Oldu”

Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2022 okunma

Başkan Tavlı “Yusuf Fehmi Genç Gururumuz Oldu”
Gündem
0

Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’nda 182 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanarak ülkesine dönen Ünyeli Milli Sporcu Yusuf Fehmi Genç, memleketinde coşku ve heyecanla karşılandı. Uçakla İstanbul’dan Ordu’ya Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte gelen başarılı sporcunun mutluluğuna ailesi de ortak oldu. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Yusuf kardeşimizin elde ettiği başarısıyla biz de gururlandık. Kendisine olimpiyat yolunda başarılar diliyorum” dedi.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da devam eden Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’na Ünyeli Milli Sporcu Yusuf Fehmi Genç de katıldı. Bayanlarda 76 ülkeden 270 sporcu, erkeklerde ise 79 ülkeden 267 sporcu olmak üzere toplamda 537 sporcunun katıldığı şampiyonada, erkekler 67 kiloda Milli sporcumuz Yusuf Fehmi Genç silkme müsabakasında 182 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanarak Büyükler Dünya Şampiyonu oldu.

Milli sporcumuz, bu derecesiyle gençler dünya rekorunu egale ederken müsabaka sonrasında Yusuf Fehmi Genç’e madalyasını Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun verdi.

7 yıl aradan sonra ülkesine altın madalya kazandıran Yusuf Fehmi Genç memleketi Ordu’ya geldi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte uçakla İstanbul’dan Ordu- Giresun Havaalanı’na gelen Yusuf’u ailesi, antrenörü ile Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları karşıladı.

YUSUF FEHMİ GENÇ, “BU BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR, ÇOK MUTLUYUM”

Ayağının tozuyla geldiği memleketinde duygularını ifade eden Yusuf, “Kolombiya’da düzenlenen Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’nda en önemli kategoride yarışarak birinci oldum. Bu benim için büyük bir gurur. Çok mutluyum. Bundan sonraki hedeflerim arasında olimpiyatlar kaldı” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “YUSUF KARDEŞİMİZ ÜLKEMİZE, İLİMİZE VE İLÇEMİZE GURUR YAŞATMIŞTIR”

Yusuf Fehmi Genç’in başarısıyla gururlandıklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “Biz de Yusuf kardeşimizin başarısıyla gururlandık. Kendisini öncelikle tebrik ediyorum. Aynı zamanda ülkemize, ilimize ve ilçemize yaşatmış olduğu gururdan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kolombiya’da düzenlenen Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’nda Dünya birincisi olarak bizleri onurlandırdı, gururlandırdı. Başarılarının devamını diliyoruz. Bu başarısını olimpiyatlarla taçlandırmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.