son haberler

Baykal’a, ‘Organ Bağışı Teşekkürü’

Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2015 okunma

Baykal’a, ‘Organ Bağışı Teşekkürü’
Gündem
0

Ünye Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağış Koordinatörü Hemşire Songül Cumhur Baykal’a 2015 yılı ilk 4 ay içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde teşekkür belgesi verildi.

Ordu Kamu Hastaneler Birliğinde Doku ve Organ Bağışı çalışmaları devam ediyor.

Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından Birliğe bağlı Sağlık Tesislerinde görevli Doku ve Organ Bağış Koordinatörlerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Organ bağışı konusunda gelinen nokta ve bağış sayısının arttırılması için yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantıda Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Kubilay Vural; “Halkımızı bilinçlendirme çalışmalarına hız vermemiz gerekiyor. İlimizde organ bağışı hususunda farkındalık oluşturmak, konunun önemine vurgu yapmak ve bu sayede  organ bağışı yapan vatandaşlarımızın sayısını arttırmak amacı ile hastanelerimizde Doku Organ Bağışı Stantları açıyoruz. Halkımızı bilinçlendirmek ve bağışçı sayımızı artırmak için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Toplantıda ayrıca 2015 yılı ilk 4 ay içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde ildeki organ bağışı sayısına % 62 oranında katkıda bulunan Ünye Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağış Koordinatörü Hemşire Songül Cumhur Baykal’a bu başarısından dolayı teşekkür belgesi verildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.