son haberler

Bayramda Beslenmeye Dikkat!

Yayınlanma Tarihi: 15 Temmuz 2015 okunma

Bayramda Beslenmeye Dikkat!
Gündem
0

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Diyetisyeni Selen Köylü, Ramazan Bayramı’nda yemek ve tatlıların kontrolsüz tüketilmemesi konusunda hem önerilerde bulundu hem de vatandaşları uyardı

Ramazan Bayramı’nda da tıpkı normal günlerde olduğu gibi kontrollü beslenme prensibinden şaşmamak gerektiğini belirten Diyetisyen Selen Köylü; “Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri düzenli bir şekilde yenilmelidir” dedi.

Selen Köylü önerilerine şöyle devam etti; “Bayram sabahı kahvaltıları özeldir. Tüm aile birlikte kalabalık bir sofrada buluşur. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur, dinç tutar. Kahvaltıda yumurta, peynir, zeytin, söğüş domates-salatalık-biber, tam tahıllı ekmek gibi tok tutacak ve sağlıklı besinlere yer verin. Kızartma ve hamur işlerinden kaçının”

Öğle ve akşam yemeklerinin daha hafif geçirilmesi gerektiğinin altını çizen diyetisyen Köylü, et yemeği ile yanında salata ve zeytinyağlı sebze veya sebze yemeği ile yanında yoğurt veya cacık ve tam tahıllı ekmek gibi hafif yiyeceklerle günü tamamlamanın önemine değindi.

Diyetisyen Selen Köylü son olarak şu noktalara dikkat çekti; “Bol su için (2 litre, yaklaşık 10 bardak kadar) Kola, fanta, gazoz gibi şekerli ve asitli içeceklerin yerine bitki çayları tercih edin. Sebze ve meyve tüketimini artırın. Ağır ve şerbetli tatlıların yerine sütlü veya meyveli tatlıları tercih edin. Ramazanda yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmak için hafif yürüyüşler yapın.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.