son haberler

Bir Sivilceyle Hayatı Kararan Muhammed’in Hikayesi…

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2021 okunma

Bir Sivilceyle Hayatı Kararan Muhammed’in Hikayesi…
Gündem
0

Ünye’de yaşayan yaşayan Muhammet Dikici (30) 2 yıl önce göbeğinde çıkan sivilcenin neden olduğu enfeksiyon sonucu omurilik felci geçirdi. 2 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan Muhammet, engellilerin yaşadıkları sorunları Ünye TV’de dile getirerek, herkesin daha duyarlı olmasını istedi.

Ünye’nin Ortayılmazlar Mahallesi’nde yaşan ve 28 yaşına kadar sağlıklı biri olarak yaşamını sürdüren Muhammet Dikici’nin hayatı göbeğinde çıkan bir sivilceyle kabusa döndü. Çalışmak için yurt dışına gittiği sırada göbeğinde aniden çıkan ve büyüyen sivilce, 3 gün içerisinde kan yoluyla sinir sistemine zarar vererek Muhammet’in tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına neden oldu. Omurilik felci geçiren Muhammet yaklaşık 2 yıldır yürüyemiyor.

‘Hayatım 2 Yıl İçinde Değişti’

Muhammet Dikici yaşadıklarını şöyle anlattı; “yaklaşık iki yıl önce yurt dışına çalışmaya gitmiştim. Vücudumda çıkan bir sivilceden dolayı enfeksiyon kaptım. Bu enfeksiyon omuriliğime iltihap olarak biriktirdi. Sinir sistemlerime hasar verdi. Bir omurilik ameliyatı geçirdim. Şu anda omurilik felciyim. Büyük bir ihtimalle hayatımın geri kalanını bu şekilde geçireceğim. Vücudumda çıkan sivilceyi patlattıktan 3 gün içinde bu olay başıma geldi. Üç gün sonra his kaybı yaşayarak felç oldum. Tedavisi ise şimdilik yok. Kök hücre çalışmaları var ancak deneme aşamasında.”

“Engelli Kaldırımlarına Araç Bırakmayın”

Engelli olmadan önce kendisinin de engellilerin sorunlarını çok bilmediğini ifade eden Muhammet, “sağlıklı iken engellilerin yaşadıkları sorunları görmüyorduk. Ama engelli olduktan sonra insanlar bana çok tuhaf gelmeye başladı. Kaldırımda engelli rampalarının önüne araç bırakanlar, kaldırımlara araç bırakanlar biz engellilerin hayatını zorlaştırıyor. Bu nedenle insanlar buna dikkat etmeliler” dedi.

“Unutmayalım Ki Her Birey Bir Engelli Adayıdır”

Engellilerin en çok karşılaştığı sorunların başında engelli rampalarının yol ile kot farkı olmasının geldiğini belirten Muhammet, “bir defasında inceğimi düşündüğüm rampadan kot farkı nedeniyle düştüm. Zaman zaman böyle kazalar başımıza geliyor. Alışveriş yapacağımız dükkanların önlerinde engelli rampaları olması, belediyelerin engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atması, vatandaşların araçlarını bize engel olacak şekilde bırakmamalarını istiyorum. Unutmayalım ki her birey bir engelli adayıdır, lütfen engelimize engel olmayın” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.