son haberler

Bir Ünye Markası “Pinduk”

Yayınlanma Tarihi: 2 Temmuz 2015 okunma

Bir Ünye Markası “Pinduk”
Gündem
1

1987 yılından bu yana fındık sektöründe hizmet veren Atikler Fındık, Ünye’nin fındığı ile Kakaolu fındık kreması, bol kakaolu fındık kreması, şekerli fındık ezmesi ve farklı bir lezzet olan kahveli şekerli fındık ezmesi üretti. Ürünlere isim olarak Pinduk kelimesini uygun gören Atikler, fikrin ise Gürcülerin f harfini söyleyememesinden çıktığını belirtti.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla sürerken, firmalar etkinliği fırsata dönüştürüyor. Atikler Fındık 4 farklı lezzet olarak sundukları “Pinduk” isimli ürünlerini, piyasaya sürmeden önce Ünyelilere sunarak tepkileri ölçüyor. Ramazan’ın ardından ise Ünye’nin fındığıyla üretilen ürünler Türkiye’nin dört bir yanına dağılacak.

unyenin_findigini_ (2)‘Pinduk’ isimli yeni ürüne ilişkin bilgiler veren Atik Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Mert Atik; “1987 yılından bu yana fındık sektöründe bulunan bir aileyiz. Ünye’de önce kırım tesisi sonra ise entegre yani işlenmiş fındığın ürünlerini yaparak yolumuza devam ettik. Fındıkla ilgili artık farklı şeyler yapmanın vakti gelmişti ve aynı zamanda Ünye’mizi de anlatacak, Ünye’mizin kalite ve güzelliğine yaraşacak ürünler yapmak fikriyle yola çıktık. Birçoğumuzun marketlere gidip gördüğü kakaolu fındık kreması, şekerli fındık ezmesi gibi ürünlere daha farklı yorumlar getirdik. Ancak biz buna Türk kahvesi ekledik ve çok farklı bir tat yakaladık. Bu gibi yaratıcı fikirlerle hem Ünye’mizi Türkiye’ye tanıtmak, hem de bu şekilde güzel ürünlerle yolumuza devam etmek istedik. Gürcüler f harfini telaffuz edemedikleri için fındığa pinduk derler. Biz Gürcü kökenlerimizden dolayı, büyüklerimizin de tavsiyeleri ile ürünümüzün ismini Pinduk koyduk” dedi.

Ürün çeşitlerine yönelikte açıklamalarda bulunan Mert Atik; “ Kakaolu fındık kreması, bol kakaolu fındık kreması, şekerli fındık ezmesi, kahveli şekerli fındık ezmesi ve bu ürünlerin cam ve plastik ambalajları var. Böylece ağırlık anlamında çeşidi arttırmış olduk. Bu zamana kadar da çok olumlu tepkiler aldık. Ürünlerimizi tadan herkes son derece beğenilerini ifade etti. Özelliklede bir alan mutlaka döndü bir tane daha aldı, arkadaşlarına tavsiye etti ve bu zamana kadar çok şükür güzel tepkiler aldık” dedi.

Atik son olarak, günde 15 bin kavanoz ürün yapabilme kapasitesine sahip olduklarını ve Ramazanın akabinde ürünü piyasaya sunacaklarını ifade ederek, “Şuanda bir pazarlama ekimiz mevcut, bunlar pilot olarak seçtiğimiz şehirlerde oradaki marketleri araştırıyorlar. Bu araştırma sonuçları geldiğinde bir değerlendirme yaparak diğer şehirlere de açılacağız. Ayrıca şuanda otomasyonumuzla birlikte günde 15 bin kavanoz civarında ürün çıkarta biliyoruz. Bunların dışında endüstriyel şekilde üretmediğimiz, butik tarzında biberli fındık ezmesi olarak bilinen bizim biber tuzu dediğimiz ürün, dağ çileği reçeli ve Trabzon hurma pekmezi gibi ürünlerimiz de mevcut” diye konuştu.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.